Starre opstelling KNVB: puntenaftrek voor Fortuna Sittard

19 sep 2016, 17:38 Sport
stadion fortuna sittard augustus 2016
Fortuna Sittard meldt op zijn website dat de KNVB de club drie punten in mindering brengt omdat op 15 juni jongstleden niet kon worden aangetoond dat het geld voor het crediteurenakkoord binnen was.
Ook werd het opgestelde Plan van Aanpak afgekeurd. Enkele weken later stond het geld van de nieuwe eigenaar Isitan Gün wél op de Sittardse rekening en werd het crediteurenakkoord afgewikkeld. De beroepscommissie blijft echter vasthouden aan de datum 15 juni, dat het geld op de rekening moest staan.
Voor het niet kunnen aantonen van het bezit van 360.000 euro op 15 juni kreeg Fortuna een waarschuwing. Voor het afgekeurde Plan van Aanpak trekt de beroepscommissie Fortuna drie punten af. In een eerder stadium oordeelde de licentiecommissie dat bovendien een extra drie punten moesten worden afgetrokken, omdat Fortuna het crediteurenakkoord niet op 15 juni had afgewikkeld. De beroepscommissie draaide die maatregel terug.

Teleurstelling

Fortuna Sittard voelt zich niet voldoende door de KNVB geholpen, juist nu de club enorme stappen heeft gezet in het verder gezond maken van de Sittardse organisatie. De club heeft tot 17 oktober de tijd gekregen om het Plan van Aanpak aan te passen. Fortuna overweegt nog naar de rechter te stappen. Een en ander hangt af van het advies van de juristen van de club.