NK Eliminator: wielerspektakel op de Markt in Sittard

Foto: Steve Bennett [CC BY-SA 3.0] via Wikimedia Commons

Het Nederlands Kampioenschap MTB City Eliminator – XCE is een spetterende mountainbike wedstrijd, die op zaterdag 24 september wordt gehouden op de Markt in Sittard.

Het NK Eliminator is één van de drie evenementen van het Waanzinnige Wielerweekend in Sittard, want behalve deze wedstrijd rijden de wielerprofs op vrijdag de Eneco Tour – voorafgegaan door het Limburgs Kampioenschap Ploegentijdrit voor Bedrijven. Tenslotte wordt op Sports & Talent Park Watersley op zaterdag en zondag de spectaculaire UCI-wedstrijd Pearl Izumi Cup verreden.

Toegang bij al deze evenementen is gratis.

Voor het NK MTB City Eliminator – XCE wordt de Markt van Sittard omgetoverd tot een wielerparcours met hindernissen. Het programma begint om 18:30 uur met een Kidsride en duurt tot 22:30 uur. Er wordt gestart in heats van 4 deelnemers, die in afvalraces tegen elkaar strijden om een plek in de finale van het NK.

Aan de start verschijnen Jeroen van Eck, de Europees kampioen en Milan Vader, een groot talent dat woont en traint vanuit Watersley Sports & Talent Park.

De organisatie van alle evenementen rond het Waanzinnige Wielerweekend in Sittard is in handen van Stichting Offroad Cycling Sittard-Geleen in samenwerking met Watersley Sports & Talent Park. Op dit park worden momenteel topsporters uit verschillende sporten gehuisvest, met alle faciliteiten die nodig zijn om hun sportcarrière te ondersteunen.

Meer informatie over het complete programma van het Waanzinnige Wielerweekend op 23, 24 en 25 september is te vinden op www.watersley.nl.

Cookieinstellingen