OCI-Lions wint in spannende wedstrijd van Tongeren

OCI-Lions had zaterdagavond in de Fitland XL Topsporthal in Sittard de handen meer dan vol aan Callant Tongeren. De Belgen werden uiteindelijk met 24-22 verslagen.

Daarmee wint OCI-Lions ook de vierde wedstrijd in deze BeNe-League competitie.

De Belgen begonnen sterk aan de wedstrijd en waren de eerste helft qua score de bovenliggende partij. Ze namen van meet af aan een voorsprong, die tot aan de rust niet uit handen werd gegeven. De ruststand was 11-13 in het voordeel van de gasten.

Na rust kwam OCI-Lions langzaam terug. Na 17-17 kwam het team van Mark Schmetz voor het eerst deze wedstrijd op voorsprong. Na een maximale marge van 3 doelpunten bij 21-18 kwam Tongeren drie minuten voor tijd met 22-22 weer langszij. In de slotfase hield OCI-Lions, met dank aan goed werk van doelman Luuk Hoiting, bij de stand van 23-22 het hoofd koel. Ivo Steins maakte kort voor tijd 24-22 en stelde de winst zeker. Man of the match werd João Ramos.

OCI-Lions gaat momenteel als enige ploeg zonder puntenverlies aan de leiding in de BeNe-League. Op plek twee staat Initia Hasselt, dat zaterdagavond in eigen huis Achilles Bocholt een pak slaag gaf.