Vrijdagavond Jupiler League-duel Fortuna Sittard – FC Emmen

Foto: Rik van Mulken

Fortuna Sittard gaat vrijdag tegen FC Emmen proberen om de vijfde thuiszege op rij binnen te halen.

Gaven de uitduels van Fortuna Sittard – met name tegen de talententeams van Utrecht, Ajax en PSV en de bekermatch tegen SV Spakenburg – tot dusverre geen aanleiding voor een vrolijke terugreis naar Sittard, in eigen stadion heeft het team van coach Ben van Dael dit seizoen nog geen puntje laten liggen.

Die lijn willen de spelers vrijdag uiteraard graag doortrekken. FC Emmen staat op de 7e plek met 13 punten. Fortuna Sittard staat na de door de KNVB als straf opgelegde aftrek van drie punten op plek 14, met 10 punten.

Van Dael kent de tegenstander van aanstaande vrijdag goed, zo geeft hij aan. “Bij FC Emmen is de kern in tact gebleven”, beseft de coach. En een ingespeeld team is altijd een voordeel in de Jupiler League. Maar ook bij Fortuna groeien de automatismen. Tegen de Emmenaren start de ploeg in de nagenoeg bekende basis. Alleen Djibril Dianessy is waarschijnlijk nieuw in het basissteam.

De Franse spits vervangt Junior Torunarigha, die met verschillende pijntjes kampt. “Uit voorzorg bleef Junior tijdens de afsluitende partijvorm aan de kant”, legt Van Dael uit. “Junior komt uit de lagere divisies in Duitsland en daar werd minder vaak getraind. Hij moet nog steeds wennen aan de hogere trainingsintensiteit. En als je niet helemaal fit bent, komen er klachten.”

Fortuna beschikt verder over een fitte selectie, op Mailson Lima en Demen Roumen na.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen