Wielerbaan Geleen sluit zich aan bij KNWU

Foto: Wielerbaan Geleen

De Stichting Wielerbaan Geleen sluit zich per 1 oktober aan bij de Koninklijke Nederlandse Wielren Unie. Dat meldt stichtingsvoorzitter Michel van Dijke.

“Door aansluiting bij de KNWU zijn wij onderdeel van dé wielerbond van Nederland, waar top- en breedtesport op een unieke manier verenigd worden. De KNWU heeft zichzelf ten doel gesteld talent op te leiden en op te vangen. Hierdoor krijgen jonge getalenteerde renners de mogelijkheid zich in de kijker te rijden. De KNWU biedt ook een helpende hand, onder andere door ons bij te staan met advies en het stimuleren van onderlinge kennisuitwisseling.”

Van Dijke geeft aan dat de trainingswedstrijden op dinsdag, donderdag en zondag en de uurrecords in hun huidige vorm blijven doorgaan. “De laagdrempeligheid die onze wielerbaan biedt blijft gehandhaafd. Ook onze baancoach Ad Wijnands is er volgend seizoen weer bij.”

wielerbaan-geleen-knwu-luchtfoto

Aansluiting bij de KNWU houdt ook in dat renners die lid zijn van de KNWU deel kunnen nemen aan de door de Stichting Wielerbaan Geleen georganiseerde koersen. Alle leden zijn daarnaast middels het KNWU basislidmaatschap goed verzekerd (10 euro per jaar). Van Dijke: “Wij adviseren dan ook om een basislidmaatschap af te sluiten”.

De Stichting gaat ook zelf wielerwedstrijden organiseren onder auspiciën van de KNWU. Van Dijke denkt aan het Nederlandse Open baankampioenschap, de Klauterkoers in Sweikhuizen, een Ronde van Geleen met eventueel ook jeugdwedstrijden enzovoorts. “De bond besteedt in ieder geval aandacht aan deze wedstrijden, maakt deze bekend onder alle leden en zal waar nodig ons bijstaan met adviezen.”

De Math Salden Coupe d’Hiver van aanstaande zondag wordt de eerste trainingscompetitie onder KNWU-vlag. De inschrijving blijft daarbij zoals men gewend is, gewoon voorafgaand aan de training. Alleen wanneer het een formele KNWU-wedstrijd is moet inschrijving plaats vinden via de site. De KNWU zal dan ook zorgen voor een jury die de wedstrijd reglementair in goede banen zal leiden.

Cookieinstellingen