Woensdag bekerfinale Eaters – Flyers in Eindhoven

Eaters captain Glenn Bakx
Eaters captain Glenn Bakx
Foto: © Jan Hofstede

Woensdag 18 januari staat Laco Eaters Limburg voor het tweede jaar op rij in de finale om de nationale ijshockeybeker. En net als vorig jaar is Unis Flyers Heerenven de tegenstander.

De puck gaat om 19:30 uur op het ijs. De bekerfinale wordt door naar schatting 650 Eaters-supporters bijgewoond.

Of de afgelopen zondag in het duel tegen Tilburg op een brancard van het ijs gedragen Jord Smit van de partij is wordt woensdag beslist. Captain Glenn Bakx is wel van de partij. Tegen hem loopt nog een onderzoek vanwege een overtreding. Hij heeft zijn reguliere 2 wedstrijden schorsing, die automatisch volgen op een match penalty, al uitgezeten in de uitwedstrijden tegen Zoetermeer en Den Bosch.

Omdat de match penalty ook aan de tuchtcommissie van de NIJB is voorgelegd, zou Glenn eigenlijk tot aan de uitspraak niet aan wedstrijden mogen deelnemen. Een pleidooi van de club resulteerde in de aanpassing dat hij hangende de uitspraak van de tuchtcommissie mag meespelen in de bekerfinale, nu hij de reguliere schorsing al heeft uitgezeten.

Heerenveen wist tot nu toe al elf keer beslag te leggen op de beker. Eaters lukte dat twee keer. Bij de start van dit seizoen versloeg Eaters de Friezen in de strijd om de Ron Bertelingschaal, de supercup van het ijshockey.

In de competitie verloor Eaters het uitduel met 5-1. Overigens staat het in de competitie tot nu toe ongeslagen Flyers vier dagen na de bekerfinale in Geleen opnieuw tegen Eaters op het ijs. Dat betreft een duel in de BeNe-league competitie.

Cookieinstellingen