Fortuna Sittard met 4-1 onderuit bij VVV Venlo

Op voorhand gaf coach Sunday Oliseh al aan dat VVV Venlo voor de vrijdagavond in Venlo gespeelde Limburgse derby de absolute favoriet was. De uitslag gaf hem gelijk.

Fortuna kreeg in de beginfase wel de beste kansen om op voorsprong te komen, maar wist die niet te verzilveren. VVV Venlo benutte daarentegen de eerste de beste kans wél: Ralf Seuntjens mocht tijdens een counter in de 14e minuut vrij inkoppen en zo kwam de koploper van de Jupiler League op 1-0.

Zeven minuten later kwam Fortuna Sittard gelijk door een uitstekend genomen vrije trap van Emrah Bassan, maar in de 27e minuut kwam VVV Venlo opnieuw op voorsprong: Vito van Crooy bracht VVV Venlo op 2-1. In de extra tijd van de eerste helft zorgde Seuntjens met zijn tweede doelpunt van de avond voor de 3-1 ruststand. Daarvoor had Fortuna Sittard afscheid genomen van Kamen Hadzhiev, die in de 32e minuut na zijn tweede gele kaart en dus met rood van het veld moest. Tot dat moment was het een boeiende wedstrijd.

In het begin van de tweede helft miste Fortuna Sittard op een haar na de aansluitingstreffer. Na precies een uur spelen gooide Ralf Seuntjens met zijn derde treffer van de avond de wedstrijd in het slot. Met de 4-1 stond tevens de eindstand op het scorebord. Daarmee maakte VVV Venlo een einde aan een mooie serie van 6 duels zonder verlies.

Opstelling Fortuna Sittard: Miguel Santos, Christopher Braun, Ferry de Regt, Perr Schuurs, Kamen Hadzhiev (32′ 2x geel), Marco Ospitalieri, Jordie Briels, Emrah Bassan (80′ Roald van Hout), Djibril Dianessy (38′ Emir Dautovic), Finn Stokkers, Gavin Vlijter (61′ Dries Saddiki). De niet al te sterk fluitende scheidsrechter Higler gaf rood aan Kamen Hadzhiev (2x geel),

Aanstaande maandag speelt Fortuna Sittard om 20:00 uur thuis tegen NAC Breda. Volgende week vrijdag is dan De Graafschap te gast bij Fortuna Sittard. De superboeren versloegen vanavond Jong Ajax met 3-2 en passeerden daardoor Fortuna Sittard op de ranglijst.