Het wordt lente. Math Salden Coupe d’Hiver zit er weer op

Foto: Wielerbaan Geleen

Na vijf maanden koersen in de kou op de Geleense wielerbaan zit de Math Salden Coupe d’Hiver – de wintercompetitie – er tot oktober weer op.

Vanaf zondag 2 oktober 2016 werd er bijna elke zondagochtend voluit gekoerst op het asfalt in het Burgemeester Damenpark. Vanochtend werd de laatste baanrit gewonnen door Stephan Lotz uit Maasmechelen.

In de jaren 80 van de vorige eeuw werd deze competitie gestart door de toenmalige baancommissaris Frans Alberts uit Geleen. Huidige baancommissaris Michel van Dijke zegt: “Het idee erachter is dat renners een goede basis in de winter kunnen leggen voor het nieuwe seizoen. Mooi voorbeeld vandaag de dag is 21-jarige Triatleet Maya Kingma uit Sittard. Ze startte de competitie ergens achter in het peloton en soms bungelend aan een elastiek kwam ze weer in de wedstrijd. Stap voor stap ging het steeds beter en nu doet ze gewoon mee in de finale bij de mannen. De snelheid zit er goed in en Maya wint dan ook overtuigend in de categorie vrouwen”.

Op dit moment is Maya in Lanzarote voor haar training daarna vliegt ze naar Las Palmas Gran Canaria voor de ETU Triathlon Europa Cup. Koning winter Lyon Ohlenforst uit Pey-Echt wint voor de vierde keer de Coupe d’Hiver overall en Kevin de Roeck uit ’s Gravenwezelt bij Antwerpen wint voor de tweede keer in de categorie mannen 40-.

Op zondag 19 maart worden de originele jaren 80 Coupe d’Hiver wisseltrofeeën uitgereikt aan de winnaars. “We maken ons nu klaar voor de zomercompetities op dinsdag en donderdagavond. Zodra de klok vooruit word gezet gaan deze baantrainingen ook weer beginnen,” aldus van Dijke.

Cookieinstellingen