Fortuna Sittard verliest van NAC Breda

Fortuna Sittard speelde maandagavond thuis tegen NAC Breda. Op voorhand een goede gelegenheid om de nederlaag tegen VVV Venlo naar de vergetelheid te spelen, zo was de gedachte.

Fortuna Sittard was in de eerste helft de betere ploeg en gaf NAC weinig ruimte. De geelgroenen wisten een aantal kansen af te dwingen. Met name Stokkers en Dianessy waren dicht bij een treffer voor het team van Sunday Oliseh, maar beide aanvallers wisten het vijandelijke doel net niet te vinden. NAC Breda kreeg eveneens een aantal kansen om de score te openen, maar doelman Santos stond een Bredase treffer in de weg.

Na rust eenzelfde beeld. Er kwamen kansen voor Fortuna Sittard, maar geen doelpunten, en dan is het wachten op een treffer van de tegenstander. Die kwam er in de 57e minuut. Meijers tikte de bal vanuit een corner achter doelman Santos. Fortuna ging op jacht naar de gelijkmaker en was daar een aantal malen behoorlijk dicht bij. NAC bleef echter met veel inzet overeind.

Marco Ospitalieri zag zich in de 78e minuut genoodzaakt aan de noodrem te trekken om een bij een razendsnelle Bredase counter doorgebroken speler nog buiten de 16-meter te stoppen. Hij moest dat met rood bekopen en zo moest Fortuna Sittard ook deze wedstrijd met 10 man afmaken. Dat betekende dat Fortuna nog meer risico moest nemen en tevens meer counterkansen voor NAC. Uit een daarvan bepaalde Horsfield in de 83e minuut de eindstand uit een solo op links op 0-2.

Opstelling Fortuna Sittard: Miguel Santos, Christopher Braun, Jordie Briels (C), Djibril Dianessy (71e Emir Dautovic), Finn Stokkers, Roald van Hout, Gavin Vlijter (61e Sjoer Ars), Perr Schuurs, Marco Ospitalieri, Vitor Saba en Dries Saddiki.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Gözübüyük, met assistentie van grensrechters Vandeursen en Ketting en vierde official Van der Laan. Gözübüyük gaf geel aan Jordie Briels.

Aanstaande vrijdag 17 maart om 20:00 uur speelt Fortuna Sittard opnieuw thuis. Dan is De Graafschap de tegenstander.