Limburgs slotweekend in Boels Ladies Tour 2017

Boels Ladies Tour (archieffoto 2016)
Boels Ladies Tour (archieffoto 2016)
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De Boels Ladies Tour 2017 rijdt dit jaar drie etappes door Limburg: op vrijdag 1 september gaat het van Gennep naar Weert, op zaterdag 2 september van Weert naar Vaals en op zondag 3 september staat als slotetappe een heuvelrit rond Sittard op het programma.

Daarmee voert de enige Nederlandse etappekoers in de UCI Women’s WorldTour in enkele dagen tijd door het Noorden, het Midden en het Zuiden van de wielerprovincie Limburg.

De organisatie hoopt dat de wereldtop bij de vrouwen op zaterdag 2 september opgewacht wordt door rijen publiek, Vaals is al een toeristenmagneet maar biedt nog eens extra vermaak met de Boels Ladies Tour. Nadat de rensters vanuit Weert de grensgemeente bereikt hebben, wachten nog drie plaatselijke omlopen van vijftien kilometers op de rensters met daarin onder meer de klim in het Vijlenerbos. De finishlijn wordt getrokken bij het Koningin Julianaplein in Vaals.

Een dag later wacht nog eens een selectieve slotetappe op de rensters. Sittard-Geleen is de start- én aankomstplaats van deze rit. De start en finish zijn voorzien op de veilige wieleromgeving sportzone limburg in Sittard-Geleen. De rensters krijgen drie omlopen voor geschoteld van elk 47 kilometer met daarin telkens een aantal beklimmingen: Watersley, Schatsberg, Visweg en Snijdersberg. Na de laatste finishpassage in Sittard-Geleen – in de Sportzone in Sittard – wordt duidelijk wie Chantal Blaak opvolgt als winnares van de Boels Ladies Tour.

Organisator Thijs Rondhuis van Courage Events denkt dat de rensters in het midden en het zuiden van Limburg de kans krijgen “om het klassement nog eens flink op te schudden en in een definitieve plooi te laten vallen”. Op de derde dag van deze zesdaagse ronde is een tijdrit in Roosendaal voorzien. De eerste twee etappes worden op korte termijn bekend gemaakt.

Cookieinstellingen