Renier Scheepers wint ook tweede Jan Krekels Olympia Race

Jan Krekels (links) heft het glas op de winnaars
Jan Krekels (links) heft het glas op de winnaars
Foto: Wielerbaan Geleen

Zondag 19 maart werd voor de tweede keer de Jan Krekels Olympia Race gefietst op wielerbaan Geleen. De eerste editie in 2016 werd gewonnen door Renier Scheepers.

En dit jaar won hij weer. Samen met Jeroen Erkens dubbelde hij het hele peloton is een monsterlijke ontsnapping. Scheepers kwam aan het eind solo over de meet. Erik Willems won bij de mannen 40+ en Robin Driehuis won bij de dames. De prijzen en bloemen werden overhandigd door Jan Krekels zelf.

Jan Krekels, woonachtig in Sittard, was profwielrenner van 1969 tot 1978. Als amateur was hij al heel succesvol en won hij onder andere enkele etappes in Olympia’s Ronde, de en de Ronde van Limburg. Zij grootste succes als amateur behaalde hij echter in 1968 op de Olympische Spelen in Mexico City waar hij samen met Fedor den Hertog, René Pijnen en Joop Zoetemelk de gouden medaille won op de 100 km ploegentijdrit. In 1969 werd hij profwielrenner. In 1971 won hij de 19e etappe in de Ronde van Frankrijk. In 1977 werd hij tweede bij het Nederlands Kampioenschap op de weg achter Fedor den Hertog en voor Gerrie Kneteman.

De Olympia race was de laaste zondagochtendkoers op de Geleense wielerbaan. Vanaf dinsdag 28 maart beginnen daar de avondkoersen weer.

Cookieinstellingen