Start en finish etappe BinckBank Tour op Veilige Wieleromgeving Limburg

Veilige Wieleromgeving Limburg in aanleg
Veilige Wieleromgeving Limburg in aanleg
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Sittard-Geleen is ook dit jaar weer etappeplaats in de BinckBank Tour, tot en met vorig jaar bekend als de Eneco Tour. Op vrijdag 11 augustus vertrekt daar het peloton vanaf de nieuwe Veilige Wieleromgeving Limburg (VWL) voor een ongeveer 165 kilometer lange etappe.

De burgemeester van Selfkant heeft groen licht gegeven voor een passage door zijn gemeente. Vanaf de VWL gaat het peloton via de Bergerweg, Monseigneur Vranckenstraat, Holleweg, Monseigneur Claessensstraat, Wilhelminastraat, Engelenkampstraat, Leyenbroekerweg en Lahrstraat binnendoor richting Hillensberg, waarna men weer terugkeert op Limburgse bodem en daar aan een circa 80 kilometer lange lus begint. Vervolgens wordt er nog twee keer een ‘lokale’ ronde afgelegd van ongeveer 40 kilometer lengte, waarna de uiteindelijke finish plaatsvindt op de Veilige Wieleromgeving op de Sportzone Limburg.

Na het vertrek van het peloton is de VWL gedurende anderhalf tot twee uur het strijdperk waar bedrijfsteams het tegen elkaar kunnen opnemen. Bedrijven kunnen met een of meer teams van vier renners inschrijven voor deelname een ploegentijdrit over een circuit op de VWL. Het inschrijfbedrag per team bedraagt 500 euro. De deelnemers hebben daarmee tevens toegang tot het BinckBank Tourcafé.

Cookieinstellingen