Categorie II gloort voor Fortuna Sittard

Archiefbeeld uit 2014
Archiefbeeld uit 2014
Foto: Rik van Mulken

Fortuna Sittard ontving vandaag vanuit Zeist een positief bericht: de club scoorde bij het laatste meetpunt voldoende punten voor categorie II. De overstap naar deze veilige categorie laat evenwel nog even op zich wachten.

Dat meldt de club op haar website. Om de stap naar categorie II te kunnen zetten moet een betaald voetbal organisatie tijdens twee opeenvolgende meetmomenten voldoende punten halen. De leiding van Fortuna Sittard verwacht dat het bij het beoordelen van de begroting voor het seizoen 2017-2018 zo ver zal zijn.

De licentiecommissie van de KNVB beoordeelt de financiële situatie van clubs aan de hand van een puntensysteem. Per jaar zijn er drie meetmomenten. Clubs worden per meetmomenten ingedeeld in één van de drie categorieën. Vooralsnog verblijft Fortuna in categorie I, waarin het volgens een plan van aanpak werkt aan financieel herstel. Pas als een club in categorie I bij twee opeenvolgende meetmomenten genoeg punten heeft voor een plek in categorie II, verhuist de club naar de als voldoende bestempelde categorie.

Wanneer een club er niet in slaagt om binnen drie jaar – 9 meetmomenten – categorie II te bereiken kan de KNVB de proflicentie intrekken.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen