Fortuna Sittard verslaat VVCS in doelpuntrijk duel

16 jul , 20:30 Sport
fortuna sittard vvcs 2024
Fortuna Sittard begon vanavond met een hele reeks nieuwe namen aan het derde oefenduel in de voorbereiding op het nieuwe seizoen.
Coach Danny Buijs stuurde Bayram, Hermsen, Robberechts, Erceg, Taibi, Korkmazyurek, Borcki, Ozkul, Elasri, Kaninda en Schenkhuizen binnen de lijnen om het op te nemen tegen een elftal van de VVCS. Daarin zitten spelers die momenteel geen contract bij een club hebben en die zich met oefenwedstrijden graag in de kijker willen spelen.
Fortuna kwam in de 21e minuut op voorsprong door een doelpunt van Ecreg, maar zag VVCS twee minuten later weer langszij komen, om vervolgens in de 27e minuut op achterstand te worden gezet. Vier minuten later maakte Erceg met zijn tweede doelpunt van de wedstrijd de stand weer gelijk, maar toch zou VVCS kort voor rust opnieuw op voorsprong komen.
Met een 2-3 achterstand aan de thee, om na rust binnen 5 minuten weer gelijk te komen, opnieuw door een treffer van Erceg. Peterson tilde de stand in de 56e minuut naar 4-3 en Aiko maakte er in de 64e minuut 5-3 van, om in de 85e minuut vervolgens ook de 6-3 voor Fortuna aan te tekenen. De eindstand werd de 89e minuut door Fosso op 7-3 bepaald.
Fortuna Sittard heeft daarmee ook zijn derde oefenwedstrijd gewonnen. Eerder werden Helmond Sport (Keuken Kampioen Divisie) met 5-3 en SV Elversberg (Tweede Bundesliga) met 1-0 verslagen.
Zaterdag staat met de Duitse Bundesligaclub VFB Stuttgart als tegenstander een volgend oefenduel op het progamma.