Almere City FC tegenstander in eerste thuiswedstrijd voor Fortuna Sittard

16 aug , 10:00 Sport
fortuna sittard 046 supporters sfeeractie
Fortuna Sittard speelt vanavond in het stadion aan de Milaanstraat in Sittard de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen in de Eredivisie.
Tegenstander daarin is Almere City FC, dat wordt gecoacht door Hedwiges Maduro.
De Almeerders verloren het eerste competitietreffen vorig weekend met 1-0 van AZ. Tijdens die wedstrijd trok de scheidsrechter drie keer een rode kaart, waarvan twee keer voor Almere, dat daardoor vanavond geen beroep kan doen op verdediger Visus en aanvaller Guillaume.
Het team van coach Danny Buijs startte afgelopen zondag in Deventer uitstekend met een overwinning op Go Ahead Eagles, maar kwam qua conditie duidelijk nog tekort. De achterstand zal afgelopen week zeker nog niet zijn ingelopen, dus wordt het opnieuw een uithoudingstest.
Fortuna Sittard start vanavond naar verwachting met de volgende elf spelers: Mattijs Branderhorst, Ivo Pinto, Shawn Adewoye, Rodrigo Guth, Mitchell Dijks, Laureintz Rosier, Ryan Fosso, Josip Mitrovic, Kristoffer Peterson, Makan Aïko en Alen Halilovic.
Danny Buijs kan niet beschikken over de geblesseerden Kaj Sierhuis en Alessio da Cruz en over Onur Demir, die nog een te grote conditionele achterstand heeft.