Maaike van Koert presenteert ‘Puur haken’ bij Wollstreet

Foto:

Op zaterdag 18 oktober presenteert ontwerpster, blogster en auteur Maaike van Koert haar boek ‘Puur haken’ bij Wollstreet in Sittard. Het boek is uitgegeven door Tirion (uitgever van o.a. de boeken van Jamie Oliver).

Tussen 13:00 en 16:00 uur kun je kennismaken met Maaike, de verhalen achter de projecten uit het boek horen, haar ervaringen met het haken van de verschillende garens horen en de ontwerpen uit het boek in ‘het echt’ bewonderen. 
Het boek
In ‘Puur haken’ staan ruim 20 haakontwerpen waarbij natuurlijke materialen het uitgangspunt zijn. Het boek staat vol prachtige foto’s, praktische haakuitleg en patronen, inclusief nieuwe technieken voor beginners en gevorderden.
puur-haken-omslag-boek
“Haken geeft me veel rust en de gelegenheid om mijn gedachten op orde te brengen”, zegt Maaike in een interview in ‘Simply haken’ van augustus/september 2014. “Als klein kind was ik altijd in de weer met allerlei creatieve dingen, maar voornamelijk tekenen, schilderen en papier vouwen. Dingen maken zit in mijn genen. Mijn vader en broer zijn vooral creatief met hout, mijn moeder tekent en schildert. We houden allemaal van fotograferen. Vanuit de behoefte om de foto’s van mijn werk te bundelen, ben ik in 2010 mijn blog ‘creJJtion’ begonnen. Ik leerde toen net breien en kreeg de creatieve spirit weer helemaal te pakken. In feite heeft mijn tante me aangestoken met het breivirus. (red. – Wollstreet heeft de tante van Maaike overigens al eens in de winkel mogen begroeten.) Ik ging naar een cursus en kreeg de techniek vrij snel onder de knie. Een vervolgcursus bleef niet uit. Geweldig vond ik al die technieken en mogelijkheden.” Toen er een schulprandje aan een gebreide deken moest worden gehaakt, zat er niets anders op om te leren haken. Haken en breien zijn niet meer uit het leven van Maaike weg te denken. “Ik werk meestal aan een paar projecten tegelijk. Dat is vaak een mix van haak- en breiwerk. Ik ben erg gevoelig voor sfeer en de ruimte om me heen. Daardoor duurt het vaak even voordat ik echt ga zitten om te handwerken. De juiste koffie of thee hoort erbij en verse bloemen in de buurt ter inspiratie en dan kan ik beginnen.” 
Kleine workshop tijdens de boekpresentatie
Zaterdagmiddag kun je naast een ontmoeting met Maaike ook een kleine haakworkshop volgen (voor beginners). Wollstreet zorgt voor het materiaal. Uiteraard kun je haar boek ook bij Wollstreet kopen en door Maaike laten signeren. Neem je haaknaalden mee!
Deelname aan de workshop kost 5 euro. Aanmelden kan via [email protected] of telefonisch via + 31 (0)46 458 63 30. Let op: bij deelname aan de workshop verplicht je je tot aankoop van het boek (€12,99).. 
Kijk voor meer info op www.wollstreet.nl of op het blog van Maaike www.creJJtion.com.
Cookieinstellingen