Najaarsdipje? Laat je verlichten!

Foto:

Met het korter worden der dagen hebben veel mensen minder energie dan in de zomer. Vermoeidheid, futloosheid, somberheid, grote behoefte aan slaap… symptomen die we ook kennen van een najaars- en winterdepressie, of de milde variant daarvan: het winterdipje.

Goed nieuws voor het half miljoen mensen in Nederland dat elk jaar aan een winterdepressie lijdt en voor een nog groter aantal slachtoffers van het winterdipje: er is iets tegen te doen met behulp van lichttherapie. De effectiviteit van lichttherapie tegen de klachten is duidelijk aangetoond. In de medische wereld wordt lichttherapie bij een winterdepressie als eerste keuzebehandeling toegepast. De therapie helpt ook bij bepaalde slaapproblemen, burnout, klachten tijdens de menopauze, klachten ten gevolge van het draaien van ploegendiensten en jetlag.
Voor een behandeling met licht kunt u terecht in het ziekenhuis. Maar het is ook heel goed mogelijk om thuis lichttherapie te ondergaan. Voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden daarvan kunt u contact opnemen met Goergen Wellness, Economiestraat 2 in Sittard, telefoon 046-4583002.
Cookieinstellingen