Trek in oesters?

Foto: Inxious / Kim Stienen

Zomaar zin in oesters? Dan kunt u deze middag uw hart ophalen bij Schtad Zitterd aan de Sittardse Markt. Ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum heeft het gezellige café een aantal acties op het programma staan, en dit is er daar een van.

Rijk aan traditie, maar de jaren tellen voor Schtad Zitterd nog lang niet. Sterker nog, de energie is voelbaar en de voordeur staat deze zomer nog verder open dan ooit, met de nieuwe pui aan de Markt. De menukaart is opgefrist en de agenda bruist in het jaar dat het bekendste café van Sittard het 40-jarig jubileum viert. Tijd om eens even langs te gaan bij Angelique Olislagers en haar team.

Schtad Zitterd gooit de deuren open
Er zijn genoeg indrukwekkende cijfers te vermelden over Schtad Zitterd, want in het pand naast de Michielskerk is al bijna twee eeuwen lang een horecazaak te vinden.

Angelique nam de zaak in 1996 over van haar ouders Ton en Janny van der Borst die 40 jaar geleden begonnen. Samen met hen, haar zus Sandy en haar echtgenoot – wijlen Arsène Olislagers – en met het huidige enthousiaste team maakten zij Schtad Zitterd tot een begrip, de hoeskamer van Zitterd. “Maar met dit jubileum willen we vooral laten zien wat we in huis hebben.”

Want ondanks de leeftijd van Schtad Zitterd en de vele oude foto’s en het prachtige oud-bruine kroeginterieur is er niks ouderwets aan dit sfeervolle eetcafé. Het mooiste voorbeeld daarvan is de pui aan de voorzijde. Met het doortrekken van de ramen tot aan de grond in de vorm van twee dubbele deuren met veel glas valt er heel veel licht binnen vanaf de Marktzijde en de entree met het terras is hierdoor heerlijk uitnodigend.

Op het terras en binnen kun je genieten van een goeie lunch of diner. Tot 17:00 uur broodspecials, soepen en salades of royale tosti’s. Met klassiekers bij lunch en diner als de uiensoep met oude kaas en een broodje warm gehakt volgens Jannie’s recept. Op de avondkaart ook weer lekkere, eenvoudige – maar ó zo smaakvolle – klassiekers met salades, visgerechten, pasta, het zalige vispotje en de heerlijkste biefstuk gegratineerd met roquefort en linguini. En een heerlijke hamburger ‘Classic’ van het beste rundvlees. Echt lekker én goed eten dus.

En dan wil je natuurlijk ook wat lekkers erbij drinken. “Als Brand Bier-café serveren we de hele range van dit oer-Limburgse merk. Je kunt een proefplankje bestellen met vier tapjes als je niet kunt (of wilt) kiezen voor slechts 5 euro. En samen met ervaren wijnimporteur Oud Reuchlin & Boelen hebben we een nieuwe wijnkaart samengesteld. Daar ben ik trots op, want als een van de weinige cafés hebben we echt heel mooie wijnen als een Nieuw-Zeelandse Sauvignon en de Zuid-Afrikaanse Fleur du Cap – gerijpt op hout – die je per glas kunt bestellen in een prijs van € 3,50 tot € 4,75 euro met keuze uit liefst 14 wijnen. Dan krijg je dus een goed glas wijn!”

Agenda

  • Zondag 17 mei vanaf 15:00 uur: Heerlijke oesters proeven! Met vijf verschillende oesters uit binnen- & buitenland voor € 17,50.
  • Zaterdag 23 mei vanaf 11:00 uur: Alpe d’HuZes: Vinyl & Bitterballen! Kom zelf je favoriete vinyl-plaatje draaien en doneer € 2,50 per liedje van 11:00-18:00 uur. Na 18:00 uur is het dubbel feest en kosten de liedjes € 5,00.
  • Zondag 31 mei komt de LEO club Sittard naar hun thuislocatie Schtad Zitterd, tijdens de 2e Rally door Limburg. De opbrengst gaat naar Stichting Stolpersteine Sittard-Geleen. De rally start en eindigt op de historische Markt in Sittard. De rally vindt plaats van 09.30 uur tot 17:30 uur.
  • Zaterdag 27 juni – 19:00 uur: Kreeften Barbecue! Kolen op de barbecue, sla & patat en natuurlijk krijg je een eigen geruite kreeften- servet van Schtad Zitterd. Bij mooi weer lekker buiten op het terras. Reserveer en koop voor € 19,50 je kreeftenkaart aan de bar.

Tekst: buro 046 | Mark Mies. Beeld: Inxious | Kim Stienen

Cookieinstellingen