Dom v/d Bergh maakt doorstart

Foto: Dom v/d Bergh

Eén maand na de uitspraak van het faillissement van Dom v/d Bergh Technische Installaties BV heeft directeur Joep Wijnands met de curator in het faillissement overeenstemming bereikt over een doorstart.

Dom v/d Bergh – een sinds generaties bekende naam in Sittard-Geleen – gaat verder met zes personeelsleden. Het bedrijf verleent onderhoudsservice op bestaande CV-installaties, maar is ook zeer vakkundig op het gebied van airconditioning en warmtepompen en heeft daarvoor een aantal goed opgeleide specialisten in dienst.

Zoals zoveel andere bedrijven heeft ook Dom v/d Bergh vanzelfsprekend veel last gehad van de aanhoudende economische crisis. Na een forse reorganisatie in 2012 was men weer klaar voor de toekomst. De afgelopen maanden werd het bedrijf echter geconfronteerd met een plotselinge opeenstapeling van langdurige en ernstige ziektegevallen onder het personeel, waardoor er onvoldoende omzet kon worden gemaakt. Om de schade te beperken zag Wijnands geen andere mogelijkheid dan zelf het faillissement aan te vragen.

De lopende opdrachten werden nadat het faillissement werd uitgesproken gewoon uitgevoerd. Klanten hebben er dan ook niet onder te lijden gehad.

“Dom v/d Bergh heeft een grote klantenkring opgebouwd. Vooral de serviceafdeling voor CV-installaties en airconditioning biedt mogelijkheden voor een gezonde doorstart”, zegt Wijnands.

“De talrijke reacties van klanten, die ons de afgelopen weken een hart onder de riem hebben gestoken, hebben zeker bijgedragen aan de beslissing om die doorstart te maken. Onze service blijft dan ook 24 uur per dag en 7 dagen per week gegarandeerd. Verder zien we kansen voor montage van airconditioning en warmtepompen naast de traditionele vervangingsmarkt van CV-ketels. Ik ben dan ook erg blij dat leveranciers als Daikin al toegezegd hebben om verder te gaan met Dom v/d Bergh als servicepartner voor het zuiden op het gebied van airconditioning en hun inmiddels uitgebreide heating-systems.”

Dom v/d Bergh staat weer – of beter: zoals altijd – voor u klaar! Voor een advies over CV-installaties, airconditioning, heaters en warmtepompen bent u altijd welkom in de showroom van Dom v/d Bergh aan de Bergerweg 170 in Sittard. Daar kunt u ook alle Daikin-modellen bekijken en hun werking ervaren.

Dom v/d Bergh Technische Installaties BV
Bergerweg 170, 6135 KD Sittard
t. 046 4510630
i[email protected]
www.ookhierenergiezuinig.nl

Cookieinstellingen