Tas Toe Koffie & Theespecialiteiten pakt stokje over van Barristos

Eerste kop koffie voor de wethouder
Eerste kop koffie voor de wethouder
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Op zondag 18 december opende een trotse Charlaine Moerskofski op de Limbrichterstraat 18 in Sittard haar koffie en theespecialiteitenzaak Tas Toe. De eerste kop koffie was voor wethouder Noël Lebens.

Daarmee gaat een lang door haar gekoesterde wens in vervulling. Met Tas Toe neemt ze het stokje over van de uitbaters van Barristos, die vanwege te grote drukte met twee andere zaken een stapje terug moesten doen. Charlaine greep de kans en maakt nu haar droom om een eigen horecagelegenheid te runnen waar.

Dat het iets met koffie en thee moest worden was voor haar vanzelfsprekend nadat ze een paar jaar geleden in Neuss bij TeeGschwendner haar neus in een van de talloze daarvoor bedoelde theeblikken stak om er haar favoriete geur en smaak mee te bepalen. Een echte thee-belevenis!

Bie Tas Toe is ’t toeskómme!

Toen de plannen voor een eigen zaak concreet werden legde Charlaine’s broer Yves de contacten met TeeGschwendner en nu mag Charlaine als eerste en enige in Nederland de bijzondere theesoorten van het Duitse theehuis schenken. Klanten kunnen aan de LieberTee wand nu ook in Sittard hun neus in een van de blikken steken om een thee te kiezen, die vervolgens vers wordt gezet. Misschien is in deze periode van het jaar het Wèntjerdruim-aroma, met onmiskenbare kruidige tonen van Glühwein het overwegen waard. Of anders China Gunpowder ‘Temple of Heaven’. Maar ook Darjeeling, Earl Grey en Rooibos ‘Jungle Fire’ behoren tot het assortiment, net als kamille, pepermunt, … ga zelf maar eens ruiken en proeven.

Behalve voor een zeer bijzondere kop thee kun je bij Tas Toe ook terecht voor een lekkere kop koffie, espresso, cappuccino, of een volgens eigen recept en met echte cacao gemaakte kop chocolademelk. En daar hoort natuurlijk een stuk vers zelfgemaakt gebak bij, gebakken door Charlaine’s zus Lysanne.

De sfeer bij Tas Toe is warm en huiselijk. Het motto van de zaak is dan ook “Bie Tas Toe is ’t toeskómme!”.

Tas Toe
Het lint gaat van de deur,
Cookieinstellingen