Vernieuwd café ’t Sjterfhoes heropend

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Donderdagmiddag werd – na een verbouwing – café ’t Sjterfhoes op het Kerkplein in Sittard feestelijk heropend.

Nadat hij samen met Richard Schmeits, de nieuwe uitbater, het nieuwe logo van van café ’t Sjterfhoes had onthuld tapte burgemeester Sjraar Cox donderdagmiddag de eerste Lentebok in de bekende Sittardse kroeg.

Sjterfhoes
De eerste Lentebok wordt afgeschuimd.

Het interieur is aanmerkelijk opgefrist, de plavuizen vloer heeft plaats gemaakt voor een planken vloer en toog en verlichting zijn vernieuwd. En ondanks de veranderingen is de typische sfeer van ’t Sjterfhoes niet verdwenen.

Met het nieuwe logo – een ontwerp van grafisch ontwerper Frits Deys – wordt nog eens onderstreept dat het café, waar men vroeger na begrafenissen ‘het vel verzoop’ (het glas hief op de overledene), aan de voet van de toren van de Grote Kerk ligt en vooral dat iedereen zich er thuis moet kunnen voelen. De bekende houten deur maakt tijdens openingsuren dan ook plaats voor een meer uitnodigende geheel doorzichtige glazen deur.

Wie de opening heeft gemist kan vandaag terecht bij de after-openingsparty. Aanstaande zondagmiddag, na het krombroodrapen, is er live muziek in ’t café.

Cookieinstellingen