Wollstreet Haakathon: wie haakt er mee voor het goede doel?

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Op zaterdag 1 april tussen 13:00 en 15:30 uur wordt er bij Wollstreet Sittard weer gehaakt voor het goede doel. Deze keer wordt het Catootje uit de welbekende strip Jan, Jans en de kinderen. Doe je mee?

Jan Kruis – die dit jaar op 19 januari op 83-jarige leeftijd is overleden – was de geestelijke vader van de bekende strip Jan, Jans en de kinderen. Hij was tevens ambassadeur van de Leprastichting. Hij tekende twee avonturen waarin de bekende stripfamilie in aanraking komt met leprapatiënten, om aandacht te vragen voor deze verminkende vergeten ziekte.

Vorig jaar en het jaar daarvoor werden de rode kater en de teckel gehaakt, nu is Catootje aan de beurt! Het patroon van Catootje is net als dat van de kater en de teckel ontworpen door ‘Dendennis’.

Het materiaal wordt gratis ter beschikking gesteld door een van de leveranciers van Wollstreet. Wollstreet zorgt voor een haakjuf en koffie of thee met iets lekkers erbij. Enige basiskennis haken is gewenst.

Meehaken kost 15 euro. Wollstreet doneert de volledige opbrengst aan de leprastichting. Alleen geïnteresseerd in het patroon? Dat kunt u voor 5 euro bij Wollstreet kopen. Ook dat bedrag gaat naar naar de leprastichting.

Aanmelden voor deelname, met vermelding van naam en telefoonnummer is gewenst en kan middels een e-mail aan [email protected].

Wie niet in de gelegenheid is om op 1 april mee te haken kan de materiaalpakketjes incl. patroon voor 15 euro kopen bij Wollstreet. De teckel en de kater kosten 10 euro.

» kijk ook op de website van de Leprastichting: www.leprastichting.nl

Cookieinstellingen