Bormans opnieuw in lijst van beste schoenenzaken van Nederland

... net als vorig jaar bij de 50 BESTE ...
... net als vorig jaar bij de 50 BESTE ...
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Vorig jaar stelde TRED – vakblad voor de schoenenbranche – voor het eerst een lijst op van de 50 beste schoenenzaken van Nederland. De Sittardse schoenenzaak Bormans Modeschoenen, gelegen aan de Steenweg, was één van die vijftig topzaken.

Dit jaar staat Bormans opnieuw in de lijst, die wordt samengesteld op basis van inzendingen van diverse partijen uit de schoenenbranche. Fabrikanten, leveranciers en agenten gaven afgelopen maand hun top tien favoriete winkels door aan TRED. Het resultaat: een lijst met vijftig winnaars, die zich ieder op hun eigen manier onderscheiden.

Net als vorig jaar draait deze verkiezing niet alleen om retailers die de grootste orders plaatsen. TRED vroeg haar relaties om grote én kleine spelers te nomineren, die zich op meerdere vlakken positief onderscheiden. Denk hierbij aan innovatief ondernemerschap, ludieke acties, sterke online activiteiten, originele klantenbenadering, goed betalingsgedrag naar leveranciers, aandacht voor training en opleiding, maatschappelijk verantwoord ondernemerschap of ‘gewoon’ een waanzinnig mooi interieur. Binnen de 50 BESTE-lijst wordt verder geen rangorde aangebracht om iedere retailer evenveel eer te gunnen.

Met deze onderscheiding kunnen de winnaars lokaal de publiciteit opzoeken en een positieve stimulans aan hun business geven. Zij kunnen hiermee aan hun klanten laten zien dat hun winkel één van de 50 BESTE is. Zoals Bormans Modeschoenen.

Omnichannel

Opvallend ten opzichte van vorig jaar is dat de 50 BESTE-winkels vaker worden gekozen op basis van aantrekkelijkheid. Bij bijna 70 procent van de winnaars werd het uiterlijk van de zaak als motivatie voor nominatie genoemd, ten opzichte van 55 procent vorig jaar. Daarnaast runt het merendeel van de winnaars naast de fysieke winkel ook een succesvol online kanaal; een signaal dat de opmars van omnichannel bevestigt.

Cookieinstellingen