Groot feest in Dieteren met LKZH2015

Foto: Ton Dirkx

Aanstaand weekend is het feest, gróót feest in Dieteren, want op zaterdag 28 en zondag 29 november barst daar in de feesttent het LKZH2015 los.

Jónk Vleisj won vorig jaar het LKZH2014 in Einighausen en werd daarmee automatisch gastheer voor de editie van 2015. En dat is een bijzondere, het is namelijke de 3x11e editie van het treffen waarop de Limburgse Zaate Hermeniekes onderling uitmaken wie zich Limburgs Kampioen mag noemen.

De voorbereidingen zitten erop, de tent staat, de biertanks worden gevuld, het feest kan beginnen! Jónk Vleisj heeft er ervaring mee, want deze Dieterse Zaate Hermenie won het LKZH vijf jaar geleden ook al een keer.

Het LKZH ontstond overigens helemaal toevallig in 1983: de tent die tijdens een wielerfestijn in Obbicht stond opgesteld had op de zaterdagavond geen bezetting. Toen werd het idee geopperd om er een kapellentreffen te organiseren. Die eerste editie sloeg dermate goed aan dat het evenement sindsdien niet meer weg is geweest.

Op zaterdag strijden maar liefs 16 Zaate Hermeniekes en Joekskapellen uit de hele provincie – volgorde van optreden wordt aan het begin van de avond geloot – om de titel Limburgs Kampioen 2015. Andere te verwerven eretitels zijn die van de zaatste hermenie, de publieksprijs én er is een prijs voor de kapel met het hoogste entertainment gehalte.

Alle deelnemers krijgen 11 minuten de tijd om hun carnavaleske en muzikale kwaliteiten te etaleren. Naast de deelnemende kapellen zal er ook een verrassingsoptreden zijn van bekende Limburgse artiesten.

Zaterdag is er gratis entree. Op zondagmiddag vindt vanaf 14:00 uur het Mega Limburgs Tentfieës plaats, een familiemiddag met absolute topartiesten uit Limburg. Onder andere Beppie Kraft, Erwin, Big Benny en Marleen Rutten, Spik en Span, Suze en Larissa, basisschool De Driesprong én uiteraard zal de kersverse winnaar van het LKZH 2015. Zondag geldt een entree van 5 euro, kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis mee en er is een kinderprogramma voorzien.</p>

Cookieinstellingen