Nieuw stripboekje: Droppie water en het klimaat!

Foto: Rijkswaterstaat en Nederlandse waterschappen

De Nederlandse waterschappen hebben samen met Rijkswaterstaat een nieuw stripboekje ontwikkeld en uitgebracht: Droppie Water en het klimaat. Ook de website www.droppiewater.nl is vernieuwd.

Het is het vijfde stripboekje in rij en wordt verspreid over zo’n achtduizend basisscholen in Nederland.

Klimaatverandering

Thema is de klimaatverandering. Kinderen van nu worden meer en meer geconfronteerd met teveel en te weinig water door de klimaatverandering. De waterschappen doen er samen met Rijkswaterstaat, gemeenten en provincies alles aan om te zorgen dat delen van Nederland niet overstromen, maar ook niet te droog worden. Belangrijkste oplossing: we geven het water meer ruimte. In het stripboekje kunnen de kinderen daar alles over lezen.

Website www.droppiewater.nl

Deze week is ook de website van Droppie, www.droppiewater.nl, helemaal vernieuwd. Er is nu een duidelijk onderscheid in Droppie thuis (spelletjes en weetjes) en Droppie op school (een digitale lesmodule). De lesmodule, Droppie Water in de klas, is voor groep 3/4, 5/6 en 7/8. Via klikplaten, lesbladen, games en proefjes leren de kinderen van alles over water. De site voor thuis heeft een nieuwe aantrekkelijke vormgeving en is overzichtelijker geworden. Ook zijn er een aantal onderdelen bijgekomen, zoals een beeldbank, spreekbeurten en proefjes. In de nabije toekomst komen er ook nog diverse spelletjes bij.

Cookieinstellingen