Gezamenlijk bevrijdingsconcert van Mignon en Si-Tard

Foto:

Het Geleens Mannenkoor Mignon en Sittards Mannenkoor Si-Tard geven op woensdag 18 september om 20:00 uur in Schouwburg de Domijnen een bevrijdingsconcert.

Op 18 september is het 75 jaar geleden dat de toenmalige gemeenten Geleen en Sittard werden bevrijd. Het concert is nu al uitverkocht. Lees verder onder de foto.

Fotostudio G2
Geleens Mannenkoor Mignon – Foto: Fotostudio G2

Tijdens dit Bevrijdingsconcert zal er voor de pauze vooral herdacht worden, waarbij ook Gouverneur Theo Bovens en Burgemeester Sjraar Cox de gasten zullen toespreken. Vóór de pauze is de muzikale begeleiding in handen van pianist Robert Weirauch. Lees verder onder de foto.

Si-Tard
Sittards Mannenkoor Si-Tard – Foto: Roelfoto

Na de pauze wordt het feestelijk met herkenbare muziek rondom de bevrijding en onze bevrijders.

De Mannenkoren Mignon en Si-Tard treden gezamenlijk op als één groot koor. De orkestrale begeleiding wordt uitgevoerd door The Jack Million Band onder leiding van Jack Coenen. Verdere deelnemers aan het concert zijn damesgroep Manoesh, de jonge violist Enzo Kok (recent winnaar Prinses Christina Concours 2019), Jeugdkoor Mignon met de 13 jarige soliste Liz Dentener, scholieren van Trevianum Scholengroep, Coriovallum Pipe Band en AWACS vaandeldragers.

De presentatie van het concert is in handen van Eric Kempkens.

Het muzikale programma na de pauze is voor dit concert speciaal gearrangeerd door Jack Coenen en het vocale deel door Robert Weirauch. Begin januari zijn beide koren van start gegaan met het instuderen van de werken. Sinds eind augustus repeteren de koren gezamenlijk ’s maandags bij Mignon in de Hanenhof en op de woensdagavond bij Si-Tard in het Jochem Erenshoes. De muzikale leiding bij Mignon is in handen van Sonja Feenstra en bij Si-Tard is Emmanuël Pleijers de dirigent.

Beide koren bieden graag een podiumplek aan jong talent. Behalve de deelname van de talentvolle violist Enzo Kok heeft Mignon een Jeugdkoor samengesteld onder leiding van Sonja Feenstra.

Om het onschatbare belang van vrede en vrijheid ook onder de aandacht van de jeugd te brengen is contact opgenomen met Scholengroep Trevianum. Tijdens de lessen van de expressievakken zijn door leerlingen van diverse leerjaren werken gemaakt naar aanleiding van het thema Vrijheid. In het Mariapark worden een groot aantal van deze kunstwerken tentoongesteld. De prachtige collectie is in het Mariapark, Oude Markt 14K in Sittard, dagelijks te bezichtigen van woensdag 18 september tot en met zondag 29 september van 11:00 tot 17:00 uur, met uitzondering van maandagochtend 23 september (open vanaf 14:00 uur) en zaterdag 28 september. Burgemeester Cox zal de expositie feestelijk openen op dinsdag 17 september om 15:00 uur.

Inmiddels is de samenwerking Mignon – Si-Tard zo goed bevallen dat de koren op Moederdag 10 mei 2020 nog een feestelijk bevrijdingsconcert gaan verzorgen als matineevoorstelling in de Hanenhof te Geleen, zodat ook stadsgenoten, die liever overdag naar zo’n bijzonder concert zouden willen gaan, een nieuwe kans krijgen.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen