De engelbewaarders hebben het hier druk gehad

Foto: SGN

Op 18/19 september 1944 werd Sittard-Geleen bevrijd. In dat kader bezoekt schrijfster Hanneke Koene boekhandel Krings in Sittard.

Recent verscheen haar het boek De engelbewaarders hebben het hier druk gehad. Deze verhalenbundel is gemaakt in opdracht van Samenwerkingsverband Noorbeek. Kinderen van nu zijn naar de kinderen van toen gegaan om naar hun verhalen te luisteren. Hanneke Koene heeft deze verhalen opgetekend en vormgegeven. De verhalen spelen zich af rondom Noorbeek maar zijn ook universele verhalen. Ze hadden namelijk overal kunnen plaatsvinden.

Het is een bijzonder boek geworden. Elf kinderen van toen zoals vertellen hoe zij de oorlog (niet persé alleen de bevrijding) hebben ervaren. Daarnaast bevat het boek nog een aantal fragmenten die te weinig houvast boden om er een verhaal van te maken.

Het is geen kinderboek geworden maar een boek waarin ouderen herkenning zullen vinden. Het is wel een boek om samen met kinderen te bespreken om de ervaringen door te geven aan een nieuwe generatie. Heeft u zelf de oorlog meegemaakt of wilt u er meer over weten? U bent op 18 september van 14:00 tot 15:30 uur van harte welkom bij boekhandel Krings op de Brandstraat in Sittard.

Hanneke Koene

Hanneke Koene runde meer dan 25 jaar Kinderboekenwinkel De Boekenwurm in Maastricht. Nadat ze daarmee stopte begon zij met Thuis voor Verhalen. Verder is zij voor GroenLinks gemeenteraadslid in Eijsden-Margraten.

Cookieinstellingen