IVN doet mee met Fietsen voor Bomen

Foto:

IVN Sittard-Geleen bestaat 40 jaar en organiseert in dat kader op 15 september een fietstocht van ongeveer 32 km. De route voert langs holle wegen naar Doenrade, Douvergenhout en Schinveld naar Nonke Buusjke. 

Daar ervaart u hoe het leven in vroeger tijden was. Huizen gebouwd in bouwvakstijl, oude gereedschappen en gebruiksvoorwerpen, antieke landbouwwerktuigen. Een ouderwets ‘bakkes’ met een kleine oven die nog regelmatig gebruikt wordt voor het bakken van vlaai en brood.
De terugreis gaat via Etzenrade, Jabeek en Hillensberg.
De fietstocht maakt deel uit van de actie “Fietsen voor Bomen”. Voor iedere 100 km die gefietst wordt en waarbij we de auto laten staan, wordt een boom geplant. Meer informatie over Fietsen voor bomen vindt u op: www.fietsenvoorbomen.nl
De routebeschrijving kan tussen 10.00 en 14.00 uur bij de IVN-stand op de parkeerplaats van Freeride (tegenover Foroxity), Rijksweg Zuid in Sittard worden opgehaald.
U fietst de route op eigen gelegenheid. De fietstocht is ook voor niet-IVN-leden vrij toegankelijk. Deelname is geheel voor eigen risico.
Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws van Sittard-Geleen?
» of volg ons op Twitter via @SGNieuws
» of ontvang de nieuwsbrief in uw mailbox
Cookieinstellingen