Lezing met powerpoint presentatie door Netty Engels over de Limburgse eet- en streekcultuur, it's all about gastronomy! In de lezing worden de volgende vragen beantwoord: Wat is streekgastronomie? Wat is gastronomie met streekproducten en wat is typisch aan Limburgse gerechten? Waardoor zijn deze gerechten ontstaan, waar, wanneer en door wie worden ze gegeten? Onderwerpen die verder aan bod komen zijn: brood in Limburg, Limburgs gebak, de inmaak en inmaak gerechten, de slacht en slacht gerechten, bier in Limburg en aparte gerechten voor speciale dagen. Netty Engels is bekend van haar vele boeken over Limburgse eetcultuur, waaronder 'Vlaai en ander Limburgs gebak' en 'Koken met Limburgs bier'.
Lezing met powerpoint presentatie door Netty Engels over de Limburgse eet- en streekcultuur, it's all about gastronomy! In de lezing worden de volgende vragen beantwoord: Wat is streekgastronomie? Wat is gastronomie met streekproducten en wat is typisch aan Limburgse gerechten? Waardoor zijn deze gerechten ontstaan, waar, wanneer en door wie worden ze gegeten? Onderwerpen die verder aan bod komen zijn: brood in Limburg, Limburgs gebak, de inmaak en inmaak gerechten, de slacht en slacht gerechten, bier in Limburg en aparte gerechten voor speciale dagen. Netty Engels is bekend van haar vele boeken over Limburgse eetcultuur, waaronder 'Vlaai en ander Limburgs gebak' en 'Koken met Limburgs bier'.
Aanmelden is mogelijk via de balie of telefonisch bij BiblioNova Born, 046-4810088 of via www.biblionova.nl > activiteiten kalender.