Flaarisse openen archieven in vastelaovesluw jaar

Foto: © Ivo Goessens - Double Eye Geleen

De vastelaovend van 2021 zal niet helemaal aan ons voorbij gaan. Diverse verenigingen in de Westelijke Mijnstreek organiseren, al dan niet digitaal, evenementen.

Zo heeft de Geleense Sjtadsvastelaovesvereniging De Flaarisse onder andere een tv-serie samengesteld over haar historie. Deze wordt wekelijks uitgezonden door Bie Ós TV op vrijdagavond om 19:45 uur en zaterdagavond om 18:00 uur. Elke uitzending duurt circa 60 minuten.

  • Vandaag, vrijdag 15 januari en zaterdag 16 januari staan de prinsen van de Flaarisse centraal. De kijker ziet in deze uitzending tal van prinsuitroepingen tijdens de revues (Gelaen Waggelt) van de laatste jaren in de Hanenhof met nog een leuke toegift uit 1974 vanuit de Roxy.
  • Vrijdag 22 januari en zaterdag 23 januari geniet de kijker van de hoogtepunten van de Pronkzittingen door de jaren heen.
  • Op vrijdag 29 januari en zaterdag 30 januari wordt teruggekeken op sleuteloverdrachten, kinderzittingen, kapelkesconcoursen en meer.
  • De Geleense carnavalsoptocht is vermaard. De optochten staan centraal in de uitzendingen van vrijdag 5, zaterdag 6, vrijdag 12 en zaterdag 13 februari.

Alle uitzendingen worden gedurende de carnavalsdagen herhaald en zijn na de Bie os-première ook te zien op Youtube en op de Facebookpagina’s van Bie Os en De Flaarisse.

Cookieinstellingen