Barockfestival Sittard 2019

Een van de 'tuinconcerten' in 2017
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Op woensdag 19 juni aanstaande start de derde editie van het tweejaarlijkse Barockfestival Sittard met een daverende klapper.

In 2015 werd dit bijzondere festival voor de eerste keer opgezet door De Domijnen en Sittard Barok Ensemble AD MOSAM, omdat zij het belangrijk vinden om barokmuziek en de invloed van de barokperiode op onze moderne samenleving bij een groot publiek onder de aandacht te brengen. De mix van barokmuziek en daarop geïnspireerde rock en popmuziek is de basis van dit festival.

Hét festival waar Pop en Barok elkaar vinden

Vijf dagen lang ademt Sittard Barock. Met films, workshops en vooral veel muziek in kerken, stadstuinen, kasteel en filmhuis.

Openingsspektakel o.l.v. Cesar Zuiderwijk

Het Barockfestival Sittard gaat spectaculair van start met een beatbattle op de Markt in Sittard. Tientallen drummers/slagwerkers zullen onder leiding van de drummer van de Golden Earring, Cesar Zuiderwijk en samen met meesterviolist Volker Möller van AD MOSAM gezamenlijk een luide opening van het Barockfestival 2019 verzorgen. Lees verder onder de foto.

Cesar Zuiderwijk
Cesar Zuiderwijk – Foto: © Rob von Romer

Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet (NAKK)

Vier jonge gepassioneerde klarinettisten brengen een gevarieerd programma van Vivaldi tot Gershwin. Zij laten horen en zien waarom zij al zes jaar lang een geliefd ensemble zijn op de Nederlandse muziekpodia. Lees verder onder de foto.

Nieuw Amsterdam Klarinet Kwartet
NAKK – Foto: © Feilko Koster

FUSE

In de muziek van deze huisband van Podium Witteman vind je sporen van jazz, barok- en volksmuziek, swing, minimal music en improvisaties. Kortom net die mix waar het Barockfestival Sittard voor staat. Vergeet dus maar even wat je denkt te weten over klassieke muziek, violen of ongemakkelijke concertgewoontes. FUSE neemt je in no-time mee in hun muzikale wereld waarvan je achteraf pas weet dat je er behoefte aan had. Lees verder onder de foto.

FUSE
FUSE – Foto: © Merlijn Doomernik

AD MOSAM

Bij het Barockfestival Sittard is uiteraard Sittards eigen Barok Ensemble ook prominent aanwezig. Onder leiding van Patrick Vaessens verzorgt het koor Sittard Barokensemble AD MOSAM een motettenconcert met liederen van drie generaties Bach. Bij het slotconcert onder leiding van Huub Ehlen speelt het Sittard Barokensemble AD MOSAM onder andere de beroemde Vivaldi’s Vier Jaargetijden. Lees verder onder de foto.

AD MOSAM
AD MOSAM

Hans Dulfer Jazz

Barok en jazz gaan hand in hand bij het improviseren op baslijnen. Jazzmuziek mag dan ook niet ontbreken bij ons Barockfestival. Hans Dulfer, één van Nederlands bekendste en meest veelzijdige muzikanten geeft samen met de musici van Hans Dulfer Jazzband een spetterend concert in Poppodium Volt. Lees verder onder de foto.

Hans Dulfer
Hans Dulfer

Specials

  • Gratis te bezoeken tuinconcerten in de binnenstad van Sittard op zaterdagavond. Er spelen ensembles van conservatorium Brussel en Maastricht.
  • Een zondaglunchconcert in hotel De Limbourg op de Markt in Sittard met muziek van sopraan Valeria Mignaco en gitariste Elly van Munster.
  • Masterclassconcert onder leiding van countertenor Maarten Engeltjes

Kortom: vijf dagen bruisend Barock in Sittard-Geleen.
» zie ook website van De Domijnen voor meer informatie over het Barockfestival Sittard 19 juni tot en met 23 juni

article
163827
Op woensdag 19 juni aanstaande start de derde editie van het tweejaarlijkse Barockfestival Sittard met
https://sittard-geleen.nieuws.nl/evenementen/barockfestival-sittard-2019/
2019-06-06T20:04:26+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2019/06/06184812/barockfestival-2017-archieffoto.jpg
Barockfestival Sittard 2019