Buitencinema bij Kasteel Limbricht: Le Grand Bain

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Filmhuis De Domijnen organiseert in samenwerking met Landgoed Kasteel Limbricht op donderdag 22 augustus een volgende editie van de Zomeravond Buitencinema.

Op de cour van de kasteelboerderij wordt dan de film Le Grand Bain van regisseur Gilles Lellouche vertoond. Het is alweer de vijfde editie van deze zomerse openlucht filmvertoning.

Le Grand Bain is een luchtige film met een lach en een traan over zeven mannen van divers pluimage die besluiten een team te vormen dat zich bekwaamt in het synchroonzwemmen.

Het verhaal van Le Grand Bain

In het gemeentelijk zwembad bekwaamt een groepje mannen van middelbare leeftijd zich in de kunst van het synchroonzwemmen. Hun trainster Delphine is een voormalig zwemkampioene die haar portie ellende wel gehad heeft. De heren zelf zijn van diverse pluimage en hebben ook allemaal zo hun eigen besognes. Samen vormen ze echter een hecht team en zijn ze er voor elkaar. Langzamerhand krijgen ze weer het gevoel dat ze er toe doen. Ondanks sceptische reacties van familie en vrienden besluiten ze als team voor Frankrijk uit te komen op het WK synchroonzwemmen. Met veel wilskracht storten ze zich in het avontuur, dat hen het zelfvertrouwen en het plezier in het leven teruggeeft.

Deze feelgoodfilm is gebaseerd op ware gebeurtenissen en ging vorig jaar in première op het filmfestival van Cannes. Le Grand Bain (bijnaam: The Pool Monty) is met bijna vijf miljoen bezoekers in Frankrijk een van de grootste filmhits van het afgelopen jaar. Op de soundtrack o.a. Tears for Fears en Blondie.

Avond compleet

Maak je filmavond compleet door in te tekenen op het 3-gangen pre-film diner van Landgoed Kasteel Limbricht. Het diner wordt vanaf 18:00 uur geserveerd en kost € 24,50 (excl. drank). Wie gebruik wil maken van deze mogelijkheid dient zelf contact op te nemen met Landgoed Kasteel Limbricht (bel 0464514444 of stuur een e-mailt o.v.v. Le Grand Bain diner en het aantal personen naar [email protected]).

Handig om te weten

Planning van de avond
Inloop vanaf 20:30 uur. De film start om circa 21:15–21:30 uur i.v.m. ondergaande zon. Er is een pauze. De film is omstreeks 23:45 uur afgelopen. De bar van Landgoed Kasteel Limbricht is geopend tot circa 00:30 uur.

Eten en drinken

De entree voor deze avond is inclusief één gratis consumptie (gewoon bier, fris) bij binnenkomst. Landgoed Kasteel Limbricht verkoopt voorafgaand, tijdens en in de pauze van de film consumpties (drank en hapjes). Het meenemen van eigen consumpties is niet toegestaan.

Zitplaatsen

Landgoed Kasteel Limbricht voorziet in voldoende meubilair. Je hoeft dus zelf niets mee te nemen. Ben je slecht ter been of zit je in een rolstoel? Je bent van harte welkom! Laat het wel even van tevoren weten aan Landgoed Kasteel Limbricht door een mailtje te sturen naar [email protected] Vermeld goed je naam en de juiste Buitencinema-avond (dus de filmnaam) in de e-mail.

Bereikbaarheid

Buiten de poort van Landgoed Kasteel Limbricht zijn gratis parkeerplaatsen aanwezig voor de auto. Fietsen kunnen op de binnenplaats gestald worden.

Slecht weer scenario

Bij slecht weer gaat het niet door. In dat geval wordt dat op de dag zelf uiterlijk twee uur voor aanvang bekend gemaakt via social media en via e-mail. Daarom is het handig om uw ticket online te kopen: dan beschikt de organisatie over je e-mailadres en kan zij u op tijd bereiken. Kaartjes blijven niet geldig en kunnen dus niet worden gebruikt voor een volgende editie. U krijgt het betaalde bedrag teruggeboekt op uw rekening. Voor info en vragen: 0885995500 (dinsdag tot en met vrijdag van 12:00 tot 17:00 uur).

Meer buitencinema bij Landgoed Kasteel Limbricht

De volgende en laatste editie van de Zomeravond Buitencinema 2019 is op donderdag 5 september met Captain Fantastic.

Kaartjes

Telefonisch reserveren voor deze filmvoorstelling is niet mogelijk. Kaartjes kunnen alleen hier online worden gekocht of aan de kassa’s van het Filmhuis en de Uitbalie in de Schouwburg.

0