Concert Eldako Trio in het oude Salviuskerkje in Limbricht

Foto: Eldako Trio

Op zondag 17 februari geeft het Eldako Trio om 15:00 uur een concert in het oude Salviuskerkje in Limbricht.

Het concert wordt gegeven in samenwerking met Conservatorium Maastricht.

Eline Hensels (cello), Daniël Vissers (piano) en Koen Ubaghs (klarinet) vormen samen het Eldako Trio.

Zij studeren alle drie aan het Conservatorium Maastricht. In 2017 hebben zij het trio opgericht en inmiddels heeft het trio succesvolle concerten gegeven, onder andere in Maastricht, Heerlen en Kerkrade. De drie leden van het trio zijn natuurlijk ook individueel bezig met het opbouwen van hun carrière en hebben al meerdere en bijzondere prijzen op hun naam staan, zoals Eline die in oktober 2018 winnares was van het Nationaal Cello Concours.

U gaat genieten van alweer het derde concert dat dit seizoen in het Salviuskerkje verzorgd wordt door jonge talenten van het Conservatorium Maastricht op weg naar de internationale podia!

Het Eldako Trio voert de volgende werken uit:

  • Ludwig van Beethoven
    Trio opus 38 in Es majeur (1803), bewerking door Beethoven zelf van zijn septet opus 20
    Trio opus 11 in Bes majeur ‘Gassenhauer’ (1798)
  • Johannes Brahms
    Klarinettrio opus 114 in a mineur (1891)

Over de leden van het Eldako Trio

Eline Hensels studeerde cello aan het Conservatorium van Maastricht bij Alexander Petrasch en studeert er nu bij Gustav Rivinius. Zowel in 2012 als in 2014 heeft Eline bij de regiofinale van het Prinses Christina Concours de eerste prijs en de Laureatenprijs behaald, tevens ontving zij van de vakjury de ‘Prijs van het Limburgs Symfonie Orkest’. In 2015 won zij bij het Britten Celloconcours de ‘Staalbankiersprijs-Masterclass’ en een solo-optreden met het Britten Jeugd Orkest. Eline heeft inmiddels met meerdere orkesten solistisch opgetreden. In oktober 2018 was Eline winnares van het Nationaal Cello Concours tijdens de Cello Biënnale Amsterdam. Tevens won ze de publieksprijs.

Daniël Vissers begon toen hij dertien jaar oud was zijn pianostudie in de klas voor jong talent op het conservatorium van Maastricht. Hij volgt er nu de opleiding Bachelor klassiek piano bij Joop Celis. Daniël won o.a. prijzen bij het Prinses Christina concours (2010, 2011,2015). In 2018 won hij de eerste prijs bij de ‘International V. Novak Competition’ in Tsjechië. Hij is een van de vijf geselecteerde pianisten voor de Music Award Maastricht van 2019.

Koen Ubaghs studeert momenteel klarinet aan het Conservatorium van Maastricht bij Roeland Hendrikx. Hij nam met veel succes deel aan verschillende concoursen: WMC voor solisten diverse malen,VLAMO solistenwedstrijden alwaar hij in 2011 als jongste kandidaat ooit op 13-jarige leeftijd nationaal kampioen werd in de ‘superieure afdeling’. Hij won diverse malen de Benelux Clarinet Competition te Gent.

Entree: 12,50 euro; 10,00 euro bij reserveren
Reserveren: [email protected]
Datum en aanvang: 17 februari om 15:00 uur
Lokatie: Oude Salviuskerkje, 6141 AT Limbricht, tel. 0464588423
» www.salviuskerkje.nl

0