Concert Maastricht Society of Music Quartet in oude Salviuskerkje

Foto: © Constant Notten

Op zondag 18 oktober geeft het Maastricht Society of Music Quartet een concert in het Salviuskerkje in Limbricht.

Het Maastricht Society of Music Quartet (MSM Quartet) werd drie jaar gelegen opgericht en bestaat uit Nikita Akulov (eerste viool), Andrew Roszyk (tweede viool), Gohar Mkhitaryan (altviool) en Ariadna Chmelik Lluis (cello). Musici uit onder andere Rusland, Armenië, Oostenrijk en Spanje ontmoetten elkaar tijdens hun studie aan het Conservatorium in Maastricht. Het concert wordt dan ook gegeven in samenwerking met Conservatorium Maastricht.

Op het programma van het concert staan twee topstukken uit de literatuur voor strijkkwartet:

  • W.A. Mozart – Dissonantenkwartet KV 465 No. 19 in C Major
  • F. Schubert – Der Tod und das Mädchen nr. 14 in d-klein

Het ensemble heeft al meer dan 100 kamermuziekconcerten gespeeld en ook opgetreden tijdens bruiloften en andere bijzondere evenementen door heel Nederland, België en Duitsland. Onder de beschermende (zakelijke) paraplu van het Orlando Festival startte het MSM Quartet onder leiding van Nikita Akulov vorig najaar haar eigen kamermuziekserie in de St. Janskerk in Maastricht, nadat hiervoor subsidie was ontvangen van het Elizabeth Strouven Fonds.

Het concert wordt tweemaal uitgevoerd: om 13:00 uur en om 16:00 uur. Bij elk concert is plaats voor 30 bezoekers. Reserveren is verplicht.

Entree: € 12,50; gelieve met gepast geld in envelop betalen
Reserveren: [email protected] ter attentie van Nikita Akulov; reserveren is verplicht
Locatie: Salviuskerkje, Platz 2 Limbricht
Meer informatie via www.salviuskerkje.nl, telefoon 0464588423