Concert van Karina Kambulova en Abigail Richards in Salviuskerkje

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Op zondag 16 februari geven mezzo-sopraan Karina Kambulova en pianiste Abigail Richards om 15:00 uur een concert in het Salviuskerkje in Limbricht.

Dit concert komt tot stand in samenwerking met Conservatorium Maastricht.

Programma

  • Carmen – Bizet
  • Hotel – Poulenc
  • Voyage à Paris – Poulenc
  • In the Silence of the Night – Rachmaninov
  • At last I will tell you – Russian romance
  • I was going home – Russian romance
  • Clair de Lune – Claude Debussy
  • Mon coeur s’ouvre à sa voix – Dalila
  • ‘Seguidilla’ Carmen – Bizet

Karina Kambulova’s passie voor opera begon in Anapa (Zuid-Rusland), toen zij vijf jaar was. Aangemoedigd door haar docenten besloot ze te kiezen voor een muzikale carrière. Ze ging naar Moskou om te studeren aan de Gnessin Staatsakademie voor Muziek. Voor haar verdere muzikale ontwikkeling vertrok ze naar het Conservatorium van Maastricht. Karina behaalde hier haar bachelor- en masterdiploma solozang bij Axel Everaert en Susanne Schimmack en volgt ook les bij Gemma Visser. Ze is afgestudeerd met op het programma de titelrol van Mascagni’s Zanetto, in een samenwerking met regisseur Matthias Kaiser. Tijdens de Festival Vocallis editie 2018 werkte Karina met zangeres Jard van Nes en behaalde ze met een Shostakovich trio de publieksprijs. Karina streeft er in hoge mate naar om authenticiteit, spontaniteit en passie tot uiting te brengen in haar repertoire.

De Britse pianiste Abigail Richard mag zich met recht specialiste noemen op het gebied van het zangrepertoire na vele engagementen als repetitor bij operahuizen en als begeleider. Ze geeft regelmatig concerten in Nederland en in het buitenland, in onder andere het Concertbouw Amsterdam (Grote en Kleine Zaal), Carré en tijdens het “Festival des Arts Lyriques” in Aix en Provence. Ze was prijswinnares tijdens het Concertgebouw/Debuut Concours en tijdens de International Vocal Competition. Ze heeft deelgenomen aan en veel masterclasses begeleid, met zangers en pianisten waaronder Thomas Hampson, Rudolf Jansen en Christa Ludwig. Als repetitor heeft ze onder andere gewerkt bij De Nederlandse Reisopera, Opera Tionfo, De Nationale Opera en het Stanislavski-Danchenko Theater (Moskou).

Datum: zondag 16 februari
Aanvang: 15:00 uur
Entree: € 12,50; bij reserveren: € 10,00;

Reserveren: [email protected]
Locatie: Salviuskerkje, Platz 2, 6141 AT Limbricht
www.salviuskerkje.nl

Karina Kambulova (Foto: PicturePeopleFotostudios Maastricht) en Abigail Richards (Foto: Eric Reddet)