Derde Maatjes Tref Sittard

Maatjes Tref Sittard
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Het zover, de Hollandse nieuwe haring is er weer! Op vrijdag 19 juni 2015 wordt voor de derde keer – en dan is een traditie geboren – de Maatjes Tref Sittard georganiseerd.

Zowel in 2013 en als in 2014 was de Maatjes Tref een groot succes, met meer dan 200 bezoekers en een fantastisch financieel resultaat voor de de Eline Foundation (2013) en Stichting ALS (2014).

Op vrijdag 19 juni worden de Hollandse Nieuwe aan een traditionele viskraam vers gekaakt. Ook de oester- en wijnbar, met bijpassende wijnen, zullen zeker niet ontbreken.

Veilingmeester
Net als op de eerste twee edities van de Maatjes Tref wordt ook dit jaar het eerste vaatje Hollandse Nieuwe bij opbod geveild voor het goede doel. Arno-Laurent Dieteren, bekend als regerend Stadsprins Arno III van Sittard, heeft de eervolle uitnodiging aanvaard om die avond als veiligmeester op te treden. Daarmee treedt hij in de voetsporen van burgemeester Sjraar Cox (2013) en wethouder Noël Lebens (2014).

Het goede doel
De organisatoren van de Matjes Tref hebben dit jaar gekozen voor het Nationaal MS-Fonds. Multiple Sclerose (MS) is een chronische, ongeneeslijke ontstekingsziekte van het centrale zenuwstelsel (hersenen en ruggenmerg. Het Nationale MS-Fonds stelt zich als doel het leven van MS-patiënten te verbeteren en om geld bijeen te brengen voor onderzoek
naar de oorzaak en bestrijding van MS.

De muziek wordt ook ditmaal sfeervol verzorgd door DJ Wouter, Sjtadskapel Trumke en Tröötje Zitterd en enkele gastartiesten.

De organisatie hoopt vanzelfsprekend weer op een grote opkomst, minimaal gelijk aan die van 2013 en 2014.

Datum: vrijdag 19 juni 2015
Locatie: Hotel De Limbourg, Markt, Sittard
Ontvangst: vanaf 19:00 uur
Start veiling: 20:30 uur

Wie het Maatjes Treffen wil bijwonen wordt verzocht om dat door te geven via [email protected].