Doe Dag Geleen

Doe Dag in Geleen - archieffoto
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Op zondag 3 juli aanstaande keert Doe Dag terug in het hart van Geleen. Het wordt een dag waarop van alles te zien en te beleven valt.

Dan verandert het Geleense centrum in een bruisende braderie met meer dan 300 kramen met de meest uiteenlopende koopwaar. Verder zijn de winkels die dag van 10:00 tot 17:00 uur open.

Bovendien vind je op Doe Dag de officiële Max Verstappen en Red Bull Racing merchandise trailer in Geleen. En dat is niet toevallig, want op 3 juli vindt op het circuit van Silverstone de Grand Prix van Groot Brittannië plaats. En om ook de racefans naar het Geleense centrum te trekken wordt de race, waarin uiteraard ook wereldkampioen Max Verstappen aan de start zal verschijnen, live uitgezonden op een beeldscherm van maar liefst 15 vierkante meter groot.

Bovendien kun je een ritje maken in een racesimulator, meewerken met een pit crew tijdens het bandenwisselspel en kun je met een virtual realitybril over Max zijn schouder meekijken in een race.

En dat is nog niet alles, want op de Nieuwe Markt zijn er tal van spannende en leuke activiteiten voor de jeugd. Er staat een 10 meter hoge en 60 meter lange kabelbaan, er is een trampolinepark en een bungeejump-attractie. Ben je liever creatief bezig? Volg dan een workshop graffiti spuiten.

Muziekliefhebbers zijn dan weer van harte welkom bij de optredens van Remco Gaiteros, Marleen Rutten, John Tana en Big Benny, voor en na de Grand Prix van Silverstone. Het muziekprogramma gaat door tot 22:00 uur!

Programma Doe Dag 2022

  • Alle actviteiten op Doe Dag zijn gratis toegankelijk.
  • 10:00-17:00 uur – Braderie (gehele centrum)
  • 10:00-17:00 uur – Winkels open (gehele centrum)
  • 10:00-17:00 uur – Kidsplein met diverse activiteiten (Nieuwe Markt)
  • 10:00-17:00 uur – F1 Racing Event (Oude Markt)
  • 12:30-22:00 uur – Muziekplein met Limburgse artiesten (oude Raadhuis)
  • 16:00-18:00 uur – Live uitzending van de Grand Prix van Silverstone (voor het oude Raadhuis)

Laat de auto liefst thuis

Omdat op 3 juli de Annastraat en de Rijksweg Centrum zijn afgesloten voor verkeer raadt de organisatie bezoekers aan om zoveel mogelijk te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer naar Doe Dag te komen.

 

Cookieinstellingen