Eerste Jaarmarkt Geleen

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Vanaf 20 juni heeft ook Geleen zijn eigen Jaarmarkt.

In het weekend van 20 juni worden in Geleen ook de MP-Feesten gehouden. Er is bewust voor gekozen om de Jaarmarkt Geleen daarmee samen te laten vallen, omdat beide evenementen elkaar kunnen en zullen versterken. Een voordeel is dat de jaarmarkt op zaterdag overdag gebruik kan maken van de faciliteiten van de MP-Feesten. Op het Theaterplein van de Markt staat dan het feestpaviljoen, dat dan zaterdagavond weer door de MP Feesten wordt gebruikt.

De Jaarmarkt Geleen zal na dit jaar jaarlijks worden gehouden op de zaterdag van het derde weekend na Pinksteren. In dat weekend zullen dan ook de MP-Feesten worden gehouden. Dit jaar wijkt die datum enigszins af omdat Pinkpop dit jaar in het derde weekend na Pinksteren wordt gehouden.

De keuze voor de zaterdag is eveneens bewust gemaakt, zegt wethouder Leon Geilen. “Met deze jaarmarkt willen we tevens bereiken dat de Geleense weekmarkt op de zaterdag nóg sterker wordt.”

De weekmarkt op zaterdag blijft dan ook tijdens de Jaarmarkt Geleen ongewijzigd qua plaats en opzet en ook qua kosten verandert er niets voor de marktkooplieden. De Geleense ondernemers mogen ook allemaal een marktkraam voor hun winkel zetten. Die kraam wordt beschikbaar gesteld door het Geleense Centrummanagement.

Tijdens deze eerste jaarmarkt in Geleen zijn diverse activiteiten georganiseerd door de organisatie van de MP Feesten in samenwerking met kooplieden, ondernemers en betrokken buurtbewoners. De kooplieden van de weekmarkt organiseren proeverijen. Deze kooplieden vindt u op hun normale plek. Er staan drie podia waar bands zoals Wir sind SPITZE, Die Anseltaler en Richtig Rex zullen optreden. Daarnaast is er een vintage foodtruckplein ingericht én er wordt een standwerkersconcours georganiseerd. En er is natuurlijk aan de jeugd gedacht: zaterdag is er een jeugdplein ingericht waar kinderen zich kunnen laten schminken. Ook staan daar een luchtkussen en een pannakooi en worden er boks- en taekwondo workshops georganiseerd.

De jaarmarkt wordt, net als voorheen bij Doedag, gehouden op de beide Marktpleinen, Annastraat, Raadhuisstraat en Rijksweg-Centrum.