Elfde Rit naar de Gladiolen op 3 oktober

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De toertocht Rit naar de Gladiolen van Stichting Wielerpromotion Sittard-Geleen beleeft zaterdag 3 oktober zijn elfde editie.

Deze toertocht voor recreatieve fietsers is geschikt voor zowel heren en dames, al dan niet beginnende toerrijders en e-bikers.

Ditmaal voeren de routes van Sittard naar Duitsland en terug over autoarme wegen of vrij liggende brede fietspaden. De rit is dus een unieke kans om de minder bekende omgeving van de Selfkant te ontdekken. De pauzeplaats bij Seetreff Wurmtal in Übach-Palenberg ligt op een unieke locatie, waar sportdrank en voeding klaarstaan en u naar eigen inzicht gebruik kunt maken van het aanwezige terras voor koffie met lekkers et cetera.

Vanwege negatieve ervaringen in de afgelopen jaren heeft de organisatie besloten de routes enkel op GPX-files te rijden. De routes zijn dus niet uitgepijld. Vanwege grensoverschrijding dient u zich te kunnen legitimeren.

Afstanden

Deelnemers kunnen kiezen uit vier afstanden. Ook deelnemers met een e-bike kunnen meedoen.
De start wordt gegeven bij het Fortuna Stadion in Sittard aan de Milaanstraat 120, met als volgorde:

  • 09:00 uur deelnemers 125 km
  • 09:30 uur deelnemers 90 km
  • 10:00 uur deelnemers 70 km
  • 11:00 uur deelnemers met e-bike

Het voordeel van de gespreide start is dat de aankomsttijden niet te veel zullen verschillen. Deze sportieve dag wordt gezellig afgesloten met een nazit met barbecue, een drankje en muziek.

Kosten van deelname

  • Voorinschrijving 10 euro en NTFU 8 euro
  • Daginschrijving 13 euro en NTFU 11 euro

Meer informatie en inschrijving