Expositie ‘Homeless’ in Mariapark Sittard

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Leden van de Limburgse Kunstkring exposeren van 3 tot en met 18 oktober in het Mariapark aan de Oude Markt 14 in Sittard. Het thema van expositie is ‘Homeless’.

Tijdens de vernissage op zondag 4 oktober om 15:00 uur zal wethouder Kim Schmitz van de gemeente Sittard-Geleen de opening verrichten. Mieke Stroeken spreekt namens Vluchtelingenwerk Zuid Nederland. Wessam Alhalabi uit Syriƫ vertelt over zijn ervaringen als vluchteling en Teame Yemaneab zingt Eritrese volksliederen en begeleidt zichzelf op een Eritrees snaarinstrument.

Het thema van deze expositie is ‘Homeless’. “Wij kunnen als kunstenaars wellicht met een expositie over mensen die op de vlucht (moeten) slaan, een tegenwicht bieden aan alle ongenuanceerde uitingen en de vaak intolerante houding ten opzichte van vluchtelingen en thuislozen. Door de problematiek beeldend vorm te geven, de culturele diversiteit in muziek uit te drukken en door het woord te geven aan organisaties die zich inzetten om vluchtelingen op te vangen en te begeleiden naar een nieuwe toekomst, willen we vluchtelingen een ‘gezicht’ geven en daarmee een positieve bijdrage leveren aan het publieke debat,” aldus de Limburgse Kunstkring.

Meer informatie over de deelnemende leden van de Limburgse Kunstkring en hun werk is te vinden op www.limburgse-kunstkring.nl.

Expositie ‘Homeless’
Mariapark, Oude Markt 14, Sittard
Van 3 oktober tot en met 18 oktober 2020
Preview: zaterdag 3 oktober van 12:00 tot 16:00 uur
Vernissage: zondag 4 oktober om 15:00 uur (alleen voor genodigden)
Openingstijden voor publiek: donderdag tot en met zondag van 12:00 tot 17:00 uur.