‘Gelaen, in de sjtruim van de tied’

Foto: Heemkundevereniging Geleen

Met ‘Gelaen, in de sjtruim van de tied’ wordt op 20, 21 en 22 september 75 jaar bevrijding herdacht.

Voor dit eenmalige project musiceren harmonieën Lindenheuvel, St.-Augustinus en St.-Cecilia 1866 samen op het podium van de Hanenhof, samen met Gemengd koor Zanglust en enkele vocale solisten.

De muzikale coördinatie is in handen van Ben Erkens. De in Geleen geboren en getogen presentator, columnist en schrijver Leon Verdonschot geeft zijn visie op de ‘waereldsjtad’ door de jaren heen.

Onder leiding van regisseur Emile Rutten heeft een werkgroep ‘Gelaen, in de sjtruim van de tied’ ingedeeld in thema’s, die verrassend worden ingeleid. “Aanvankelijk was de opzet aandacht voor WO II en het herdenken van 75 jaar bevrijding van de toenmalige gemeente. Omdat het archief van de 40-jarige jubilaris, Heemkundevereniging Geleen, zoveel bijzonder beeldmateriaal bevat, is het een uitgelezen kans om Geleen in historisch perspectief te laten zien. Met aandacht voor de mijnbouw, Pinkpop in het Burgemeester Damenpark, het LVK, carnaval, Fortuna’54 en nog veel meer”, aldus Rutten. De beelden worden vertoond op een groot scherm tegen de achterwand van de bühne.

De vrijdagvoorstelling  van 20 september is alleen bedoeld voor middelbare scholieren. ‘Gelaen, in de sjtruim van de tied’ is op zaterdagavond 21 september, 20:00 uur en zondagmiddag 22 september 14:30 uur voor iedereen toegankelijk. De entreeprijs bedraagt 12,50 euro.

Tickets online bestellen

Voorverkooopadressen

  • Heemkundevereniging Geleen, Jupiterstraat 35a, 6161 XD Geleen tijdens de openingstijden;
  • Optometrisch Centrum Oud-Geleen, Marcellienstraat 4, 6166 CR Geleen;
  • Sip Jacobs Woninginrichting, Rijksweg Zuid 1 F, 6161 BE Geleen;
  • Tabakspeciaalzaak Borée, Bloemenmarkt 35, 6163 CG Geleen.
0