Glanamundo Wereldfestival 2022 Geleen

Foto: Glanamundo Wereldfestival Geleen

Na twee uitgestelde edities vindt op deze dag de vierde editie plaats van het Glanamundo Wereldfestival op de Markt in Geleen.

Als hoofdacts zijn dit jaar de Spaanse feestband Muyayo Rifen de Rootsriders vastgelegd.

Muyayo Rif is een achtkoppig fiesta-monster uit Barcelona. In de beste Barcelonese mestizo-traditie mengen zij latin, ska en punk tot een bruisende cocktail. In 2020 stond de band nog in het voorprogramma tijdens de slotconcerten van Rowwen Heze.

De Rootsriders is een ‘tribute to Bob Marley’ band en volgens vele een van de beste van Europa. Onlangs deden ze mee aan het SBS6-programma ‘The Tribute – Battle of the Bands’. Daarin gooide ze hoge ogen. Momenteel touren ze door Nederland langs diverse poppodia en festivals.

Naast Muyayo Rif en de Rootsriders treden ook de bands Entoto Band (Ethiopische 60’s & 70’s funk) en de Gentse band Congazz (salsa/latin) op tijdens het Geleense festival.

Foodtrucks en wereldmarkt

Een plein vol food-trucks laat je tijdens het Glanamundo Wereldfestival kennismaken met gerechten uit de hele wereld. Denk daarbij aan traditionele gerechten uit onder andere Indonesië, Mexico, Spanje, Italië, Amerika en Suriname. Kortom, ook foodliefhebbers zijn bij het Glanamundo Wereldfestival aan het juiste adres. Ook vindt dit jaar een groots opgezette wereldmarkt plaats.

Het Glanamundo Wereldfestival 2022 vindt zaterdag 23 juli van 12:00 tot 01:00 uur plaats op de Markt in Geleen. Het evenement is gratis te bezoeken.

Zie ook:

 

 

 

Cookieinstellingen