Kènjeroptoch in Beeg

Foto: Els Diederen [CC-BY-SA-3.0] via Wikimedia Commons

Op vrijdag 21 februari wordt op Basisschool de Kingbeek vastelaovend gevierd.

Het vastelaovescomité van basisschool de Kingbeek, CV De Reube uit Obbicht en VV De Zawpense uit Grevenbicht hebben daarvoor samen een programma opgesteld. Deze samenwerking is ontstaan, omdat de jeugd uit de beide dorpen vertegenwoordigd is op basisschool De Kingbeek. Het doorgeven van de vastelaovestraditie wordt gestimuleerd door alle betrokken partijen. Dit betekent dat in tegenstelling tot andere jaren niet alleen de hoogheden en jeugdraad van VV De Zawpense in de optocht aanwezig zijn, maar ook de hoogheden van CV De Reube inclusief hun dansmariekes.

De dag start om 09:00 uur met het aanbieden van spek met eieren aan de winnaar van de knutselopdracht door CV De Reube. Vanaf 10:00 uur zullen alle kinderen met hun eigen klas in gymzaal ‘Bicht’ hun vastelaovesoptreden aan de hoogheden van de Reube en Zawpense presenteren. Van 11:00 tot 12:00 uur zal een bonte stoet door de straten trekken. Dit jaar trekt de optocht door de straten van Grevenbicht en in 2021 door de straten van Obbicht. Uiteraard hopen de scholieren op beide locaties publiek uit beide dorpen te treffen!

Startpunt is het St. Catharinaplantsoen waarna de optocht zijn weg vervolgt via de Houtstraat, Lindenstraat, Dr. Duijsenslaan, Thorbeckestraat, Raadhuisstraat, Aan de Greune Paol, Nieuwstraat en tenslotte weer het St. Catharinaplantsoen. Aansluitend organiseert Gemeenschapshuis Oos Hoes vanaf 12:00 uur weer een Kènjerbal met ballonnenclowns en een gratis traktatie voor alle kinderen.