Kerstmarkt in de Broekstraat Sittard

14 december kerstmarkt Broekstraat
Foto: Harry Heldens

De Broekstraat in Leyenbroek is een van Sittard’s meest fotogenieke straatjes. De kerstmarkt in de Broekstraat is dan ook niet voor niets een stevige publiekstrekker!

Sfeervolle verlichting, muzikale kerstklanken, geuren en smaken van heerlijke kersthapjes en drankjes brengen u in dat mooie decor dan ook vanzelf in kerststemming. Sittard’s meest feeërieke kerstmarkt in de Broekstraat en omgeving wordt weer een hele beleving voor jong en oud en zal u ook dit jaar opnieuw verrassen, zo belooft de organisatie.

Het programma is rond en naast de vele kraamhouders hebben diverse foodtrucks, horecaondernemers en artiesten toegezegd weer aanwezig te zijn op de gezellige en drukbezochte avondmarkt. De kerstmarkt in de Broekstraat komt ook dit jaar weer tot stand dankzij een uniek samenwerkingsverband tussen buurtvereniging de Brouksjtraot, scouting St. Jozef en fanfare St. Jan.

Voor de eerste keer neemt ook de Ophovenerhof deel aan de organisatie en zullen ook op deze monumentale locatie amusement, kramen, spijs en drank geboden worden. Samen met De Vief Heringe en hun parkterras zullen zij in het gedeelte aan de beek voor een gezellige kerstsfeer zorgen

Naast het geweldige historische decor van de Broekstraat zal ook gebruik gemaakt worden van het verlichte pad langs de vijver en het scoutinggebouw.

De Vaart of het zijstraatje wordt dit jaar helemaal ingericht voor kinderen; kindertheater Kootje Spek, Mik, B.S.O. en de Rode Loper zorgen ervoor dat ook de jonge bezoekers kunnen genieten van de kerstsfeer.

Langs de route kunt u ook levende figuren uit het kerstverhaal tegen komen zoals Maria en Jozef op een ezel op zoek naar een slaapplaats, de drie koningen met kameel Balthazar (bekend uit de film Dummie de Mummie) en een spectaculaire vuurspuwer.

Verder hebben een aantal vrijwilligers uit de Broekstraat hun best gedaan om de traditionele kerststal te vernieuwen. Deze zal het middelpunt van de markt vormen en diverse muziekgezelschappen zullen op verschillende locaties kerstklanken ten gehore brengen.

Naast een aantal kramen worden in de Broekstraat ook weer de vijftien häöfkes opengesteld waar de bezoekers kunnen genieten van of deelnemen aan:

 • het huis van de Kerstman met fotoshoots
 • Luna Events
 • Kerstensemble fanfare St. Jan
 • Dance Studio Dance on Fire
 • fotoshoots met Kerstman
 • kerstvoorstelling Pergamijn
 • zangkoren Amicale en de Amuses
 • kerstensemble Niks dao
 • Stevi Events
 • Anya Belly Dance
 • lokale ondernemers met culinaire hapjes en drankjes, o.a. Danas, Meds, Smaakversterkers, StroopZ wafels, Tapperij de Gats, Coffee Mundo en de Vief Heringe
 • kerstgerelateerde exposities
 • kindertheater Kootje Spek en muziek i.s.m. de Rode Loper, MIK en de B.S.O.

De sfeervolle markt begint om 17:00 uur en duurt tot 21:00 uur.

De kerstmarkt in de Broekstraat is de enige grote kerstmarkt die naast een historische en feeërieke omgeving ook veel muziek en entertainment brengt voor jong en oud.

Komt te voet, met de fiets of het OV

In verband met de te verwachten drukte worden de bezoekers verzocht zoveel mogelijk te voet of per fiets te komen. In de buurt zijn de parkeermogelijkheden minimaal en parkeren is alleen beperkt toegestaan op de Vijverweg (plateau visvijver en Rughuis), Molenweg, Heerlenerweg (nabij subkampje) en overkant Leyenbroekerwerg, theater KC 138, Kapellerweg en buurt Kollenberg.

Bij het speelbos is een fietsenstalling ingericht. De kerstmarkt in de Broekstraat is ook goed bereikbaar met de bus: de Arriva-lijnen 36, 37 en 40 hebben een halte op de Leyenbroekerweg bij de kerk. Daarvandaan is het een wandeling van 5 minuten naar de Broekstraat.

article
145861
De Broekstraat in Leyenbroek is een van Sittard’s meest fotogenieke straatjes. De kerstmarkt in de
https://sittard-geleen.nieuws.nl/evenementen/kerstmarkt-in-de-broekstraat-sittard/
2018-10-23T18:30:26+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2018/12/01135253/kerstmarkt-broekstraat-1.jpg
Broekstraat, kerstmarkt