Mega Sing Along met Brigitte Heitzer

Brigitte Heitzer
Foto: © Roy Beusker

Na de succesvolle eerste twee edities wordt ook dit jaar de opening van het culturele seizoen in Sittard-Geleen weer afgesloten met een gratis toegankelijke Mega Sing Along op de Markt in Sittard.

Dat gebeurt op 14 september om 20:30 uur. Op het grote podium staan Brigitte Heitzer, pianist/begeleider Rob Mennen, Superfanfare Mega Sing Along onder leiding van Hardy Mertens en Dé Stem van Sittard. De arrangementen zijn grotendeels van de hand van Frits Kessels. Op het repertoire staan evergreens, musicalsongs en licht klassiek. De songteksten worden geprojecteerd op een scherm.

De stem van Sittard

Brigitte Heitzer is ook op zoek geweest naar De Stem van Sittard. Bij de auditie op 26 mei heeft zij drie jonge lokale en regionale talenten genomineerd voor Dé Stem van Sittard. Deze drie zangtalenten staan natuurlijk ook op het podium op 14 september en die avond wordt bekend gemaakt wie van hen Dé Stem van Sittard is.

Brigitte Heitzer

Brigitte Heitzer is een veelzijdige actrice en zangeres. In 2007 won ze bij de AVRO de finale van de televisie zoektocht Op Zoek naar Evita. Ze vertolkte de rol van Evita anderhalf jaar in Nederland en België. Na Evita volgden grote rollen in diverse musicals waaronder All shook Up (Nathalie), Petticoat (Alternate Pattie Jagersma) en Miss Saigon (Ellen). Afgelopen seizoen was Brigitte weer te zien als Evita en deze keer won zij de musical award 2019 voor de Beste vrouwelijke Hoofdrol. In 2020 speelt Brigitte Marilyn Monroe in de musical Goodbye, Norma Jeane.

Rob Mennen

Rob Mennen is een veelgevraagd pianist/begeleider. De laatste jaren is hij veelvuldig in het theater te zien met tournees in binnen- en buitenland met o.a. Mirusia, Maurice Hermans en Jack Vinders. Dit seizoen speelt hij met Sanne Gloria Verboom in de cabaretvoorstelling Yes we can’t, waarmee ze een halve finale plek bij het landelijke Cameretten in de wacht sleepten. Deze voorstelling is op vrijdag 27 december ook te zien bij De Domijnen.

Superfanfare MEGA SING ALONG

Een selectie muzikanten uit de fanfares van Buchten, Einighausen, Guttecoven, Holtum en Limbricht repeteert al sinds juni 2019 om een prachtig Sing Along concert te geven op de Markt in Sittard. De bovengenoemde fanfares hebben al eerder succesvol samengewerkt in het project Veer make es 1 meziek. Daarbij gaven zo’n 200 muzikanten een uniek concert voor een uitverkochte schouwburg.

Hardy Mertens

Hardy Mertens begon zijn muzikale carrière als klarinettist en arrangeur in de Koninklijke Militaire Kapel, maar werd later bekend als componist en dirigent, onder meer bij het Nederlands Politie Orkest. Zijn composities worden wereldwijd uitgevoerd en zijn vaak opgenomen door toporkesten en vaak gekozen als verplichte stukken voor onder andere het Wereld Muziek Concours te Kerkrade en verschillende andere internationale wedstrijden.

Frits Kessels

Frits Kessels werkt als zelfstandig arrangeur en pianodocent. Frits schrijft vooral voor harmonie en fanfare, denk bijv. aan promsconcerten of kerstconcerten, maar ook regelmatig voor bigbands, koren, bands met blazers en symphonie orkest.

De Domijnen
Mega Sing Along met Brigitte Heitzer
Zaterdag 14 september
20:30 uur Markt Sittard
Entree gratis

 

0