Netwerkbijeenkomst VV Sittard en HC Scoop: ‘Samen nao veure’

Ivo Pfennings, algemeen directeur Fortuna Sittard
Foto: © Fortuna Sittard

Op woensdag 18 september organiseren VV Sittard en HC Scoop hun gezamenlijke netwerkbijeenkomst op Sportpark de Kroa in Sittard.

Ditmaal draait de bijeenkomst om ‘Samen nao veure’, oftewel de Eredivisieclub Fortuna Sittard. Na jarenlang in een diepe crisis – zowel sportief als financieel – te hebben verkeerd verraste Fortuna Sittard in het seizoen 2017-2018 vriend en vijand met promotie naar de Eredivisie.

Waar staat Fortuna Sittard nu echt en welke stappen en aanpak zijn nodig om structureel gezond en succesvol te zijn?

Een soortgelijk vraagstuk ligt er voor het MKB, in de Westelijke Mijnstreek. Na de crisis zitten de orderboeken vol en werkt menig ondernemer zich een slag in de rondte. Gaat het ook daadwerkelijk ‘Samen nao veure’ voor de ondernemers (winstgevendheid, groei, balans)? De BV Nederland schrijft mooie cijfers, maar is de ondernemer echt in staat om mee te profiteren? Gebrek aan (technisch) personeel wordt vaak genoemd als remmende factor voor de groei van het MKB. Welke andere factoren spelen een rol en hoe kunnen we er mee omgaan?

Gastspreker tijdens deze netwerkbijeenkomst is Ivo Pfennings, algemeen directeur van Fortuna Sittard. Zijn eerste voetbaljaren bracht hij door in de jeugd van VV Sittard. Als snel werd hij opgepikt door Fortuna Sittard. Daar doorlipe hij de hele opleiding om uiteindelijk zijn debuut te maken in het eerste elftal.

Vanuit zijn voormalige ING-functie was Ivo een regelmatig bezoeker van de netwerkbijeenkomsten van HC Scoop en VV Sittard. Op 18 september licht hij niet alleen toe hoe Fortuna Sittard er voor staat, maar ook zijn persoonlijke motivatie om de veilige bankomgeving te verlaten en te kiezen voor de opportunistische voetbalwereld.

Paneldiscussie ondernemers

Een selectie van ondernemers voert een paneldiscussie over het MKB vraagstuk en proberen inzichtelijk te maken welke elementen een mogelijke rem zijn op de groei van het MKB. Deze onderwerpen vormen elk een thema voor de volgende netwerkbijeenkomsten.

Programma

  • 18:15 uur – ontvangst met aperitief
  • 18:50 uur – welkomstwoord
  • 18:55 uur – start buffet
  • 19:45 uur – Samen nao veure Fortuna, samen nao veure MKB
    Gastspreker: Ivo Pfennings
    Paneldiscussie MKB
  • 20:30 uur – start Netwerkborrel
  • 22:30 uur – einde Netwerkborrel

Locatie

Sportpark de Kroa, VV Sittard
Bradleystraat 21, Sittard

Aanmelden en bijdrage

Voor €37,50 (all-inclusive voor aperitief, buffet en consumpties) neemt u deel aan deze bijeenkomst. U kunt zich nog tot uiterlijk 4 september 2019 inschrijven via [email protected]. Vermeld de naam van uw bedrijf of organisatie en het aantal deelnemers. De bijdrage dient vóór 4 september 2019 over te maken op rekeningnummer NL11INGB0007030188 ten name van VV Sittard.

0