Officiële ingebruikname continuo-orgel in H.Hartkerk Overhoven

Foto: Stichting Behoud Franse Klooster

Het tot continuo-orgel omgebouwde voormalig pijporgel uit het Franse Klooster wordt vandaag officieel in gebruik genomen in de Heilig Hartkerk in Overhoven, Sittard.

Het orgel werd uit de bruikbare restanten van het door brand verwoeste Verschueren-orgel uit de voormalige ziekenhuiskapel gebouwd door orgelbouw Nijsse & Zn. uit Oud-Sabbinge. Het werd in eerste instantie in bruikleen gegeven aan Zuyderland Medisch Centrum in Sittard-Geleen, maar omdat het orgel daar maar hoogst zelden bespeeld zou worden is besloten om het over brengen naar de Heilig Hartkerk in Overhoven. Daar kan het op het priesterkoor geplaatste orgel worden gebruikt voor de opluistering van eucharistievieringen, voor concerten, voor opleiding en bij repetities van het kinderkoor. De Stichting Behoud Franse Klooster blijft eigenaar van het orgel en blijft zorg dragen voor onderhoud- en instandhouding ervan.

Op zondagmorgen 7 augustus wordt het orgel tijdens de heilige mis van 11:00 uur ingezegend. Deze feestelijke eucharistieviering wordt opgeluisterd door een gelegenheidskoor en organist Efrem Verleng. ’s Middags om 15:00 uur volgt dan op feestelijke wijze de muzikale ingebruikname van het orgel met een concert, met medewerking van organist Tjeu Zeijen, barok-trombonist Harrie Ries en jong talent.

 

Cookieinstellingen