Oude Ambachten Einighausen

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Vandaag kun je van 10:00 tot 18:00 uur in Einighausen terecht om het boerenleven van vroeger tijden te herbeleven.

Oude landbouwmachines, oogsten en ploegen met een trekpaard, oude tractoren, stationaire motoren, stroop stoken, manden vlechten, oude gereedschappen, een hondenkar, schapen hoeden, de touwslagerij, de smid, vlaaien bakken in een schansenoven, demonstaties met roofvogels, maar ook processieversieringen maken met zaagsel, poppentheater voor de kinderen en orgelmuziek in de kerk, stoommodellen,… te veel om op te noemen.

Bovendien doen veel inwoners van Einighausen mee aan de huisversierwedstrijd, is er op veel plekken live muziek en kun je langs de Oude Ambachtenroute op diverse plekken terecht voor een hapje en een drankje.

De weersverwachtingen voor vandaag zijn gunstig: zomers warm met een maximumtemperatuur van 26 graden. Kortom een ideale dag om er vandaag eens met de familie op uit te trekken en kennis te nemen van een boeiend stukje Limburgs boerenverleden.

Prijsvraag voor kinderen van 6 tot 14 jaar

Oude Ambachten wordt weliswaar gekenmerkt door de nodige nostalgie, maar de organisatie zorgt op deze veertigste editie ook voor vernieuwing, speciaal gericht op de jeugd. Dit jaar is er voor kinderen tussen 6 en 14 jaar een speurtocht uitgezet. Via deze speurtocht naar vraag en antwoord loop je over het hele parcours en kun je alle Oude Ambachten bewonderen. Bij de afgebeelde Ambachten kun je een vraag vinden in de vorm van een QR code of een rebus. Om de QR code te kunnen lezen heb je een smartphone nodig met een QR-code lezer. Wie die niet bij zich heeft kan de standhouder vragen wat de vraag is. Bij inlevering van het antwoordformulier krijgen de deelnemers een kleine attentie en maken ze kans op een prijs. De prijswinnaars worden persoonlijk op de hoogte gebracht en krijgen hun prijs thuis bezorgd.

Cookieinstellingen