Pianorecital door Ed Spanjaard

Foto: Ed Spanjaard

Op zondag 20 januari geeft Ed Spanjaard om 15:00 uur een pianorecital in het monumentale oude Salviuskerkje in Limbricht

Ed Spanjaard studeerde piano en orkestdirectie in Amsterdam en Londen. Als dirigent heeft hij een grote reputatie opgebouwd op vele gebieden: opera, nieuwe muziek en symfonisch repertoire. Hij dirigeerde vele nieuwe producties, waaronder Wagner’s Ring der Nibelungen bij de Nationale Reisopera. Hij is sinds 1982 dirigent van het Nieuw Ensemble hetgeen resulteerde in samenwerkingen met vele componisten, vele wereldpremières, opnames en toernees.

Hij was 11 jaar chefdirigent (nu honorair dirigent) van het LSO, leidde vrijwel alle Nederlandse orkesten en vervulde talrijke internationale gastdirecties. Sinds vorig seizoen is Ed Spanjaard vaste dirigent bij het Orkest van het Oosten. Hij is tevens hoofdvakdocent orkestdirectie aan het Conservatorium van Amsterdam.

Minder bekend is Ed Spanjaard als pianist. Hij specialiseerde zich in liedbegeleiden en trad op met o.a. Elisabeth Söderström en Elly Ameling. Hij gaf concerten met Maarten Koningsberger en nam met hem een cd op van Mahler’s Wunderhorn Lieder. Dit seizoen treedt hij ook op met mezzosopraan Cora Burggraaf en cellist Pieter Wispelwey.

In het Salviuskerkje geeft Ed Spanjaard een solorecital. Op het programma staan de volgende werken: Domenico Scarlatti – 3 sonates; Frédéric Chopin – wals en nocturne; Karol Szymanowski – mazurka; Claude Debussy – Arabesque, Hommage à Rameau, Jardins sous la pluie; Bela Bartók – Roemeense volksdansen.

Entree: vrije gave
Reserveren gewenst: [email protected], telefoon 0464588423
Locatie: Salviuskerkje, Platz 2 6141 AT Limbricht, www.salviuskerkje.nl

article
151556
Op zondag 20 januari geeft Ed Spanjaard om 15:00 uur een pianorecital in het monumentale
https://sittard-geleen.nieuws.nl/evenementen/pianorecital-door-ed-spanjaard/
2019-01-08T17:50:21+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2019/01/08173440/ed-spanjaard-pianorecital-salviuskerkje.jpg
Ed Spanjaard, Limbricht, Oude Salviuskerkje, pianorecital