Recital in het Salviuskerkje in Limbricht

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Op zondag 13 oktober om 15:00 uur geven alt Véronique van der Meijden en pianist Ad Gijzels een recital in het oude Salviuskerkje in Limbricht.

Op het programma staan de volgende werken:

  • Robert Schumann (1810 – 1856): Frauenliebe und Leben, naar een gedichtenreeks van Adelbert von Chamisso (1781 – 1838), en Davidsbündlertänze opus 6 (19 karakterstukjes, alleen piano);
  • Gustav Mahler (1860 – 1911): vijftal liederen uit ‘Des Knaben Wunderhorn’;
  • Franz Liszt (1811 – 1886): La Chapelle de Guillaume Tell (eerste deel uit ‘Années de Pèlerinage’);
  • Richard Strauss (1864 – 1949): ‘Morgen’ (uit 1894), het vierde en laatste lied opus 27, op tekst van John Henry Mackay.
recital
Véronique van der Meijden en Ad Gijzels

Véronique van der Meijden

Véronique van der Meijden (1992) is een veelzijdige, jonge zangeres met een grote liefde voor poëzie, talen en muziek.Véronique heeft haar master behaald aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar ze les heeft gehad van Andrew Schroeder en Frans Fiselier. Haar repertoire omvat liederen in meer dan twintig talen. Ze voelt zich net zo goed thuis in moderne muziek als in vrije improvisatie, opera en oratorium. Véronique maakt deel uit van Operagroep THE FAT LADY (artistiek leider Tamir Chasson) en heeft deelgenomen aan verschillende projecten waaronder URLICHT! (2017) en Die Zauberflöte (Dritte Dame, 2018). Véronique wordt vaak gevraagd als soliste. Zij heeft workshops en masterclasses gevolgd, waaronder Viewpoint Technique for Opera Singers in de Jekerstudio in Maastricht, Dutch Impro Academy en tevens deelgenomen aan het Barcelona Festival of Song.

Ad Gijzels

Ad Gijzels studeerde piano aan het Maastrichts Conservatorium bij Joop Grubben en Jean Antonietti en behaalde bij de laatste het Einddiploma Solospel in 1974. Hij volgde diverse masterclasses in Freiburg en Salzburg. Bij André Stolwijk studeerde hij af voor de akte Schoolmuziek en aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht voor Beleidsontwikkeling Cultuur. Bij de Nederlandse St.Gregoriusvereniging studeerde hij koordirectie. Naast de beleidstaken voor het muziekonderwijs
in Noord- Limburg bleef Ad heel actief als pianist en gaf regelmatig recitals onder andere in Brussel en diverse steden in Nederland. In de kerkmuziek is hij actief als organist en als dirigent.

Entree: 12,50 euro; 10,00 euro bij reserveren; kinderen tot en met 12 jaar gratis
Reserveringen: [email protected]
Locatie: Salviuskerkje, Platz 2 6141 AT Limbricht, telefoon 046 4588423
www.salviuskerkje.nl